ČOVIĆ SE OBRATIO PEŠIĆU: “Ne ponesi se u pobedi, poseti malo i domaću ligu”

Prvi čovek Crvene zvezde ishvalio selektora, ali imao je šta da ga posavetuje.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Skupština Košarkaške lige Srbije održana je na Staroj planini, a posle sednice predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović je dao izjavu za RTS.

Čović je pričao o samoj sednici KLS, ali i o uspehu reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu.

Prva tema na “dnevnom redu” je bio uspeh Orlova u Manili, gde je osvojena srebrna medalja.
– Čestitam Svetislavu Pešiću i reprezentaciji, već tri-četiri godine ja pričam o neophodnosti promena, a jedna od tih promena je i dolazak Pešića na mesto selektora. Njegova priča je manje-više u redu, da medalja ne sme da pokrije nedostatke u našoj košarci. Neophodno ja nova infrastruktura kako lige, tako i saveza – počeo je Čović izlaganje za RTS.

Zatim se i direktno obratio selektoru Srbije.

– Rekao bih Pešiću da mi ligu imamo i da bi bilo dobro da malo poseti tu ligu. Jako lepo bi to bilo. Odlično, napravio je sada rezultat. Znate, ne treba mnogo da se poneseš u pobedi, kao što ne treba da se zaneseš ni u porazu. Treba imati pravu meru za sve stvari. Karija mnogo poštujem, radili smo zajedno, on je predodređen za trofeje. Ovo mu je prvo od sedam finala koje nije pobedio. Sjajan uspeh, a bilo je milina gledati momke kako su se borili za zastavu i državu bez obzira na to kom klubu pripadaju. Važan faktor je bio i nesrećan događaj i ono što se desilo Boriši. Hvala Bogu da je preživeo i nadam se da će se maksimalno oporaviti i vratiti.

Čović je zatim pričao i o Skupštini KLS.

– Skupština je bila sjajna, za arzliku od nekih koje traju po 12 sati, kao što je bila ona regionalna. Dogovorili smo se da KLS pokrene inicijativu pravljenja profesionalne lige, treba da tražimo pomoć Saveza i države. Dogovoreno je i da se KLS obrati ABA ligi i da traži da u prvoj ABA ligi bude maksimalno šest učesnika iz jedne države, da neki naš predstavnik ne prođe kao Zlatibor u ABA 2 ligi – zaključio je Čović.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar