Akcija Uprave kriminalističke policije u Beogradu: Uhapšeni inspektori sarađivali sa kriminalnom grupom?

Među uhapšenima je i načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu A.P.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pexels/Pixabay

U akciji Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, danas je uhapšeno desetak poreskih inspektora, zbog zloupotrebe položaja, a kako portali pišu, ovo je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine.

Prema nezvaničnim informacijama policija je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila desetak poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i pranja novca kojim je budžet Srbije oštećen za višemilionski iznos i omogućeno neosnovano bogaćenje vlasnicima privatnih firmi.

Među uhapšenima je i načelnik odeljenja za poresku kontrolu u Zemunu A.P.

Naime, kako se saznaje, hapšenje poreskih inspektora je nastavak akcije hapšenja koja se dogodila krajem avgusta ove godine, a kada su uhapšeni pripadnici kriminalne grupe koja je osumnjičena za pranje novca i krivična dela poreska prevara.

Podsetimo, oni su trošili novac na najluksuznije automobile, skupocene satove i garderobu, a A. O. koji se sumnjiči da je bio oranizator uživao je u luksuznoj vili sa bazenom!

Kako Kurir saznaje, tada su tokom pretresa nekoliko kuća i vikendica, pronađene čak i lažne policijske značke, kao i pasoši državljanki Kine.

– Prilikom pretresa više objekata, pronađeni su luksuzni autmobili, skupoceni Roleks satovi, markirana odeća i obuća, Luj Viton kofer. Procenjena vrednost samo garderobe, obuće, kofera je oko 70.000 evra – otkrio je tada sagovornik iz istrage.

Luksuzna vila koju je koristio A. O., prema rečima sagovornika, ima zatvoreni bazen, teretanu, najsavrermeniji video nadzor i opremljena je najskupljim nameštajem.

Podsetimo, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije UKP, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i poreskom policijom uhapsili su krajem avgusta ove godine, sedam osumnjičenih da su vršenjem različitih krivičnih dela oštetili budžet Srbije za više od 350 miliona dinara.Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar