Optužnica za Bajdenovog sina zbog utaje poreza: Tužioci će tražiti podizanje optužnog akta do 29. septembra

U julu je američki okružni sudija Merilen Norejka odbila predloženi sporazum o priznanju krivice, iz zabrinutosti u pogledu njegove zakonitosti i opsega imuniteta koji je ponuđen Hanteru Bajdenu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/You Tube

Američki tužioci naveli su u sudskom podnesku da će tražiti podizanje optužnice protiv sina predsednika SAD Džozefa Bajdena, Hantera, do 29. septembra u slučaju o utaji poreza i ilegalnog posedovanja vatrenog oružja.

Hanter Bajden je u sudskim podnescima naveo da su tužioci odustali od sporazuma o priznanju krivice koji bi razrešio optužbe, preneo je Rojters.

U julu je američki okružni sudija Merilen Norejka odbila predloženi sporazum o priznanju krivice, iz zabrinutosti u pogledu njegove zakonitosti i opsega imuniteta koji je ponuđen Hanteru Bajdenu.

Prema tom predloženom aranžmanu, Hanter Bajden bi se izjasnio krivim za neplaćanje poreza na prihod od 1,5 miliona dolara između 2017. i 2018. godine i postigao poseban sporazum za ilegalno posedovanje oružja dok je koristio drogu, što je krivično delo, navodi britanska agencija.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar