Sve bliža premijera iPhone 15 telefona, ali fanovi su zbog jedne “sitnice” zabrinuti: Kako će ga platiti?

Fanovi ovog modela telefona trljaju ruke, ali uz bojazan da će za novi model dati sve što imaju od novca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / 艾奥科技

Poslednjih dana pojavile su se informacije da bi kompanija Apple mogla da odloži predstavljanje iPhone 15 serije. Međutim, izgleda da do toga ipak neće doći, ali zato će navodno doći do povećanja cena iPhonea.

Problem o kojem se već pisalo, a s kojim se navodno suočava Apple, odnosi se na proizvodnju ekrana. Naime, Foxconn je uočio probleme s ekranima koje je napravio LG. Navodno ekrani koje je napravila južnokorejska kompanija nisu prošli test pouzdanosti. Zbog ovog problema, Apple je navodno razmišljao o odlaganju predstavljanja ove serije, ali najnoviji izveštaj ukazuje na to da će iPhone 15 serija stići prema planiranom rasporedu. Dakle, u septembru ove godine.

Iako su to odlične vesti za Apple fanove, nažalost, postoji i jedna loša vest. Naime, prema izveštaju, Apple će navodno povećati cene iPhone 15 modela za najmanje 100 dolara u odnosu na početne cene iPhone 14 serije.

Naravno, radi o nezvaničnim i neproverenim informacijama, ali sudeći po dosadašnjim saznanjima o karakteristikama iPhone 15 serije, ova informacija bi veoma lako mogla da se ispostavi kao tačna.

Svakako je da će najveća promena u odnosu na prošlogodišnju seriju biti novi priključak za punjenje. Tako je Apple primoran da iPhone 15 modele isporuči sa USB-C priključkom za punjenje, što će biti velika izmena. Pored toga, svi iPhone 15 modeli trebalo bi da stignu s većim baterijama u odnosu na prethodnika.

Tako će navodno iPhone 15 imati bateriju kapaciteta 3877mAh; iPhone 15 Plus bateriju od 4912mAh, iPhone 15 Pro bateriju od 3650mAh, dok će iPhone 15 Pro Max navodno stići sa 4852mAh baterijom.

Osim toga, očekuje se da iPhone 15 modeli stignu i sa bržim punjenjem.



Izvor: Bajtbox

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar