DANAS SE SLAVI SVETA AGRIPINA: Izgovorite ovu molitvu i očekujte da vam se želje ispune

U hrišćanskoj tradiciji pominje se da joj se javio anđeo Božji i da ju je iscelio.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/youtube

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas slave Svetu Agripinu, vladimirsku ikonu Majke Božje. Veruje se da ova svetiteljka, postradala zbog vere u Hristu, donosi ispunjenje želja i dobro zdravlje.

Sveta Agripina je hrišćanka rođena i odrasla u Rimu. Od ranog detinjstva vežbala se da živi jevanđelskim životom. Mučena je i postradala za vreme vladavine cara Valerijana (253 – 259). Kada je izvedena na sud, ispovedila je svoju veru u Isusa Hrista.

Zbog toga je bijena štapovima dok joj kosti nisu polomljene. U hrišćanskoj tradiciji pominje se da joj se javio anđeo Božji i da ju je iscelio. Posle pri novim mukama preminula je. Njene drugarice: Vasa, Pauna i Agatonika prenele su njene mošti na ostrvo Siciliju, i tamo ih sahranile.

Tu se potom sagradila crkva u ime Svete Agripine. U hrišćanskoj tradiciji pominje se i da su se od njenih moštiju događala mnoga čudesa te da su čak i silom njenih moštiju Agarjani oterani od grada, gde te mošti počivaje. Sveta mučenica Agripina je preminula 275. godine. U XI veku mošti Svete Agripine su prenesene u Carigrad. Smatra se da ova svetitljeka ispunjava najiskrenije želje i da čuva dobro zdravlje.

Provedite današnji dan u miru i izgovorite ovu molitvu:

– Ovčica Tvoja Isuse, Agripina, zove silnim glasom: Tebe Ženiče moj ljubim i tražeći Te stradam, i raspinjem se i sahranjujem u krštenju Tvome. I stradam radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umirem za Tebe, da bih živela s Tobom. Primi me kao čistu žrtvu, s ljubavlju žrtvovanu za Tebe. Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar