SANU: Bisljimijev “non-pejper” je falsifikat, izmislili su ceo tekst i potpisali našeg akademika

Dodaje se da su se članovi Akademije uvek javno izjašnjavali o pitanjima kosovske problematike, kao i da nema, niti je ikada bilo potrebe za tajnim dokumentima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) kategorički tvrdi da je “non-pejper” koji se odnosi na Zajednicu srpskih opština, a koji je na svom Fejsbuku objavio zamenik premijera tzv. Kosova Besnik Bisljimi, grubi falsifikat, kojim se SANU po ko zna koji put uvlači u “prizemne politikantske igre”.

Iz SANU-a su naveli da je tekst koji je pripisan akademiku Vasiliju Krestiću u celosti izmišljen, pošto se on nikada nije bavio ni naučnim ni političkim problemima Kosova i Metohije, niti je ikada napisao i potpisao rad slične sadržine.

Dodaje se da su se članovi Akademije uvek javno izjašnjavali o pitanjima kosovske problematike, kao i da nema, niti je ikada bilo potrebe za tajnim dokumentima.

Da je reč o falsifikatu pokazuje i činjenica da je forma zaglavlja SANU preuzeta sa dokumenta na kome se nalaze brojevi telefona koje Akademija već neko vreme ne koristi, rekli su iz SANU i dodali da je u delovodnoj knjizi SANU, pod brojem navedenim u falsifikatu Bisljimija zaveden drugi dokument, dok tajni “non-pejper” nigde ne postoji, što se može proveriti na Pisarnici SANU.

Izvršni odbor SANU konstatuje da “poturanje” ovog lažnog i tendencioznog dokumenta predstavlja novi, maliciozniji oblik napada u odnosu na ono što je dosad pripisivano SANU u izjavama pojedinih političara i nekim novinskim tekstovima, navodi se u saopštenju.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar