Tesla još snizila cene automobila: Evo koliko sada koštaju Modeli Y i 3

Najavljuje se i skorašnji redizajn Modela 3 i Y

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Vehicle Virgins

Tesla je u neverovatnom nizu sniženja. Već nekoliko puta je cena korigovana ove godine, uglavnom naniže, a sad je na američkom tržištu dodatno smanjena.

Model 3 s pogonom na zadnje točkove ide s popustom od 3.210 dolara pa košta samo 39.530 dolara, izveštava Teslarati. Naravno, „samo“ znači da se uzima u obzir cena drugih premijum električnih automobila srednje klase, koja je mnogo viša. BMW-ov i4, na primer, košta 52.000 dolara u osnovnoj verziji.

Što se tiče najpopularnijeg modela Y, i to Dual-Motor Dual-Range AWD, on košta 55.430 dolara ili 560 dolara manje nego pre. Zašto se sve ovo događa?

Pretpostavlja se da Tesla pokušava dodatno da povećati prodajne brojke i svoju prednost u segmentu električnih vozila ili se možda radi o pokušaju da se smanje zalihe proizvedenih automobila. Naime, kako piše revija HAK, najavljuje se i skorašnji redizajn Modela 3 i Y. U svakom slučaju, dobra vest za kupce, a čekamo i informacije o mogućim popustima na evropskim tržištima, gde je, verovarali ili ne Model Y bio najprodavaniji automobil u prvom kvartalu ove godine.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar