AMERI ODLEPILI ZA NIKOLOM! On je kombinacija Olajdžuvona, Birda i Neša: NBA odavno nije imala takvog asa

Nikola Jokić je zaludeo Amere. Srbin čini čuda i na dobrom je putu da posle dve MVP titule osvoji i NBA prsten.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Njegov Denver će u velikom finalu odmeriti snage sa Majamijem.

A dok se čeka prva utakmica, NBA liga je na svoj sajt stavila fenomenalan tekst o Jokiću.

– Nema superstara u NBA ligi kao što je Nikola Jokić – počinje ovaj tekst, a onda objašnjava i zašto:

– Ne skače gore-dole po parketu i ne divlja kroz odbranu kao što to čini Lebron Džejms. Kao centar, on ne uzima napregnute šuteve i ne zakucava preko svojih protivnika kao što su to radili Dvajt Hauard ili Entoni Dejvis. Ne ruši protivnike rafalom trojki kao Stef Kari ili Dejm Lilard – uporedili su Nikolu na zvaničnom sajtu NBA lige.

printscreen twitter

Ameri su nastavili da sipaju komplimente na račun Srbina.

– Jednostavno nema nikoga i ničega sa kim se Nikola može porediti. Sa istorijske tačke gledišta, on je neka mešavina Hakima Olajdžuvona, Lerija Birda i Stiva Neša. Njegov stil igre nije jedina stvar koja ga čini jedinstvenim. Njegova ličnost ga takođe odvaja od ostalih igrača danas u ligi.

A način na koji je Jokić opisan je priča za sebe.

– On je tih. Povučen. Porodično orijentisan. Ima taj čudan, ali presmešan smisao za humor. Sve oko sebe daruje dobrotom. Ima to što ga vodi napred, ali čini sve da se ne hvali previše i da se to ne preuveličava. Ima mnogo više mudrosti od bilo kojeg čoveka starog 28 godina.

Dotakli su se i Nikolinih izjava posle osvajanja Zapadne konferencije.

– Zaista je retko da dobijete takvu iskrenost od profesionalnog sportiste, posebno nakon što franšiza prvi put ikada uđe u NBA finale. Ali to je Nikola. Nije nikada uplašen da kaže ono što misli, čak iako to možda nije po kalupu NBA lige. Jednostavno, uvek je iskren. Nije želeo da se dodvorava televizijskoj publici. Samo je rekao to što misli.

Amerikanci smatraju da je sve to zbog činjenice da je Nikola porodično orijentisan.

Foto: Printscreen
– Stvar je u tome što je Nikola fokusiran na stvari van samog terena. Njegova porodica, kao što je to već rečeno, veoma mu je važna. Njegova supruga i ćerkica, kao i rođaci i čitava familija su mu najveći prioritet u životu. Nikolina braća, Nemanja i Strahinja, bili su tu sa njim tokom celog puta. A to je velika pomoć, posebno za igrača koji se tek preselio u SAD iz Sombora u Srbiji, kako bi igrao u NBA ligi.

Pominju i kako se Jokić zaista nije promenio nimalo otkako je napustio Balkan i došao u NBA ligu.

– To je zaista retkost u ovom poslu. Za poznatu ličnost uopšte. Činjenica da je Nikola tako jednostavan, da brine o svima kući, porodici, konjima. On je jednostavno takav kakav jeste.

 



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar