5 ključnih SAVETA kako za MALO NOVCA da odete na odmor iz snova

Putovanje ne mora biti skupo. Važno je samo da se držite početne ideje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Putovanje je samo po sebi stresna stvar, ali samo na početku. Kako će se ono odvijati i završiti uglavnom zavisi isključivo od vas, mada na neke stvari na putu naravno ne možemo da utičemo.

Ono što je najvažnije je da postoje volja i želja za odmorom, opuštanjem a potom i „punjenjem baterija“.

Postoji nekoliko nepisanih pravila kako biste mogli da uoči odmora uštedite dovoljno novca za odmor.

Ne birate vi kartu, nego karta vas

Verovatno najvažnije pravilo za putovanje, ako ne idete preko turističke agencije je da se prvo pomirite s tim da ako želite da uštedite značajan novac NISTE VI ti koji će odrediti datum i vreme polaska na put, već vaša karta.

Ukoliko ste fleksibilni i u prilici ste da birate između nekoliko termina za odmor, birajte onaj gde je karta najjeftinija. Najčešće su to središnji dani u nedelji (nikako vikend) i početak odnosno kraj jednog meseca.

Ne kupujte odmah kartu

Ako pronađete neku avio kartu koja vam se čini povoljnom, ne zalećite se. „Snimajte“ je nekoliko dana i uporedite njenu cenu sa onima na drugim pretraživačima. Najbolji sajtovi za to su Skyscanner, Kayak i Google Flights.

Ne rezervišite smeštaj u strogom centru

Ne postoji putnik koji po dolasku na novu destinaciju ne želi makar malo da prošeta okolo. Ukoliko izaberete smeštaj van centra, eto vam spontane prilike da svakodnevno protegnete malo noge i šetnjom po gradu ga upoznate još bolje. Pritom, smeštaj van centra obično je i do 60 odsto jeftiniji nego onaj u glavnim ulicama.

Ne tražite na istom pretraživaču istu destinaciju i datum polaska

Čuli ste za pojam „cookies“. Svaki pretraživač pamti šta ste više puta posećivali i samim tim, najveći broj avio kompanija i stranica za smeštaj dizaće vam cene za određene datume što ih više sa istog uređaja budete tražili odnosno ukucavali.

Zato nije loše da kad već vidite nešto što vam se dopalo, rezervaciju odradite sa drugog uređaja jer ćete i tu uštedeti određeni novac.

Ne nosite mnogo novca

Ukoliko imate tu varijantu, uzdajte se u neku blisku osobu kod kuće koja može da uskoči i dok ste negde na licu mesta, pošalje vam novac. Prvo, ako imate više novca na odmoru, više ćete i potrošiti jer ćete od opuštenosti i nošenja atmosferom sigurno kupovati nešto što inače ne biste.

I drugo, ako pokažete okolini da imate puno novca, postoji realna šansa da budete opljačkani.



Izvor: Objektiv.rs, Magični kompas

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar