Mošti Svetog Nikolaja Srpskog večeras u Beogradu (VIDEO)

Svetiteljeve mošti u Beogradu će boraviti do nedelje, 27. maja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Večeras, u navečerje velikog praznika Vaznesenja Gospodnjeg, nešto posle 17 časova, mošti Svetog Nikolaja Srpskog stići će u naš prestoni grad Beograd, u hram Vaznesenja Gospodnjeg, gde će biti služeno praznično bdenije sa molebnom tom velikom svetitelju i ugodniku Božjem.

Кivot sa svetim moštima iz Vladikinog počivališta, manastira Lelića, krenuo je put Valjeva u podnevnim časovima, gde je u 13.30 časova u litiji, koju je gradskim ulicama predvodio Preosvećeni Episkop valjevski g. Isihije, prenet iz hrama Pokrova Presvete Bogorodice u veličanstveni hram Vaskrsenja Gospodnjeg, gde će biti služen akatist Svetom vladiki Nikolaju, a potom će krenuti ka prestonom gradu srpskog naroda u pratnji Vojske Srbije.

Svetiteljeve mošti u Beogradu će boraviti do nedelje, 27. maja, radi utehe i duhovnog okrepljenja vernog naroda u ovim teškim danima. Na sam dan gradske slave, Vaznesenje Gospodnje, 25. maja, mošti će biti izložene na poklonjenje i celivanje u Vaznesenjskoj crkvi, gde će Njagova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije načalstvovati svetom Liturgijom sa početkom u 9 časova, a potom i osveštati i prelomiti slavski kolač u prisustvu čelnika grada. Кivot sa moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog će od 19 časova predvoditi Spasovdansku litiju, od Vaznesenjskog do Svetosavskog hrama, pred kojim će Svetejši Patrijarh g. Porfirije služiti moleban za našu decu i naš narod, da nas Gospod zakrili desnicom svojom.

Mošti Svetog vladike Nikolaja Žičkog, Ohridskog i Lelićkog boraviće u Sabornom hramu srpskog naroda, Spomen-hramu Svetog Save na Vračaru zaključno sa večernjim bogosluženjem u nedelju, 27. maja 2023. godine.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar