Loše vesti za Novaka iz Rima: Medvedev postao šampion, Đoković pao na 3. mesto ATP liste

Novak Đoković že idući veliki turnir dočekati sa ove pozicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ BBC News

Rus Danil Medvedev uspeo je da osvoji titulu na Mastersu u Rimu, gde je bio bolji od Holgera Runea sa 2:0, po setovima 7:5, 7:5, čime je uspeo da skloni i Novaka Đok0vića sa drugog mesta na ATP listi, koje je on zauzeo.

To automatski znači da će Novak Đoković idući veliki turnir dočekati sa ove pozicije, dok je na prvom mestu ostao Karlos Alkaraz.

Što se tiče meča Runea i Medvedeva, prvi set je pokazao da su obojica spremna da se bore za titulu u Rimu. Praktično, viđen je izjednačen meč gde su obojica čuvali svoje servise veoma sigurno. Prvi sa mukama na svoj servis se našao Medvedev, koji je spasio dve brejk lopte u petom gemu.

Potom je nastavljeno na isti način, sigurno branjenje svog servisa, sve do 12 gema u setu, kada je Medvedev uspeo da oduzme servis protivniku i dođe do izjednačenja.

Drugi set je dosta bolje otvorio Rune, uzeo je brejk na samom početku, potom je jedan ispustio u četvrtom i sve se vratilo u egal.

Međutim, mladi Danac pravi novi brejk u sedmom gemu i to bez izgubljenog poena i tada se već reklo da ga čeka sigurno osvajanje seta. Ipak, tada se vratio u život Medvedev, nije dopustio Dancu da uzme set na svoj servis, vratio je brejk i tada se videlo da je momentum na njegovoj strani.

Medvedev je potom servirao, odbranio je jednu brejk loptu, uzeo je gem za 6:5, da bi potom na servis Danca i osvojio titulu.



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar