PO RECEPTU HOLIVUDSKIH ZVEZDA: Smršajte ZDRAVO uz superbrzu DIJETU sa jagodama i jogurtom

Za samo tri dana izgubićete 4 kilograma

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Za sve one koji su nestrpljivi i koji ne vole duge dijete za koje su im potrebni sati kuvanja, stiže jedna brza i jednostavna dijeta. Reč je o dijeti sa jagodama i jogutom uz pomoć koje za samo tri dana gubite 4 kilograma.

Jagoda dijete su oduvek bile omiljene, jer gotovo da nema osobe koja ne uživa u ovom voću, a Viktorija Bekam, Opra Vinfri i Britni Spirs samo su neke od holivudskih zvezda koje su istakle da im je upravo ova dijeta pomogla u regulisanju telesne težine.

Najpre reč, dve o jagodama i jogurtu

Jagoda je voće koje pripada rodu skrivenosemenica iz porodice ruža. Jedino je voće koje ima i semenke sa spoljnje strane. Pored izuzetnog ukusa, poznate su i po svojim lekovitim dejstvima. Naime, jagode smanjuju rizik od srčanih oboljenja i raka, i to zahvaljujući vitaminima C, B6, K, folnom kiselinom, amino kiselinama i kalijumom, koji se nalazi u njima prenosi Superdijeta.com.

Pored toga one sadrže veliki broj nitrata koji povećavaju protok krvi i kiseonika do mišića. Sjajan su antiseptik, a njihovom redovno konzumaciom dolazi do smanjenja stresa i poboljšanja raspoloženja.

Svakako je najznačajnije istaći da iako umeju da budu veoma slatke, jagode zapravo imaju malo kalorija što ih čini sjajnim dijeteskim proizvodom.

Što se tiče jogurta nije tajna da je on izuzetno dobar za mršavljenje. Jogurt obiluje vitaminima, amino kiselinama, kalcijumom i mineralima, zahvaljujući kojima dolazi do pospešivanja crevne flore, što za rezultat ima ubrzano gubljenje viška masnih naslaga.

Sve navedeno čini kombinaciju jagoda i jogurta idealnom za gubljenje neželjenih kilograma.

Osnovni koncept ove dijete

Dijeta sa jagodama i jogurtom je brza dijeta koja se po pravilu drži 4 dana, za koja gubite od 2 do 3 kg. Iskustva su pokazala da velikom broju ljudi prija ovakav rešim ishrane, zbog čega često dijetu produžavaju na 7 dana. Naša topla preporuka je da je ne sprovodite duže od četiri dana kako ne bi došlo do neželjenih efekata.

Ova dijeta je bazirana na svežim namirnicama, što automatski znači da će Vam uštedeti sate provedene pored šporeta. Preporuka je da pazite prilikom odabira namirnica, a naročito oko jagoda koje čine najveći deo jelovnika. Trebalo bi da tražite isključivo organski gajene jagode za koje pouzdano znate da ne sadrže pesticide.

Što se tiče jelovnika u njemu se pored jagoda i jogurta mogu naći i sir, riba, mleko, integralni hleb, začini, maslinovo ulje i različito voće i povrće. Kafu bi trebali da ograničite na jednu šoljicu dnevno.
Iako je dijeta sa jagodama i jogurtom sigurna za većinu osoba, rezultati su pokazali da se kod pojedinih osoba mogu desiti blage nuspojave.

Uglavnom je reč o povećanom osećaju gladi, manjkom energije, problemima sa spavanjem i mučninama.

Jelovnik za 4 dana trajanja dijete

Napomena: Za pipremu obroka biće Vam potreban blender.

Dan 1.

Doručak: Voćna salata od 250 g jagoda, pola jabuke, pola banane i 50 g jogurta. Za užinu šejk od jagoda koji se pravi po sledećem receptu: 100 g jagoda, 1 dl nemasnog mleka, pola kašičiće meda i 50 ml mineralne vode. Sve ove sastojke izmiksujte u blenderu i ukusni šejk je spreman.

Ručak: Salata od 150 g jagoda, 1 komada ćurećih grudi, krastavca, 300 g špargle, malo peršuna, kašičice mlevenih oraha, malo soka od limuna, kašike maslinovog ulja i 6 kašika negazirane mineralne vode. Za užinu pomešajte 100 g jagoda sa 1 dl jogurta.

Večera: Za večeru salata od jednog većeg kuvanog krompira, crnog luka sitno isečenog, jednog malog kuvanog celera, 1 dl jogurta, 50 g nemasnog sira i malo peršuna. Po želji možete začiniti sa malo soli i bibera.

Dan 2.

Doručak: Dve kriške integralnog hleba sa malo sirnog namaza. Za užinu pire napravljen od 200 g jagoda, malo maslaca, kašike meda i različitih bobica.

Ručak: Salata napravljena od 100 g jagoda, zelene salate, jedne kriške izmrvljenog tost hleba, paradajza, paprike, ½ dl jogurta, soka od limuna, soli i 50 g nemasnog sira. Za užinu sok od 1 dl jogurta i 1 dl jagoda.

Večera: Palačinke sa jagodama. Palačinke pecite po uobičijanem receptu i filujte ih sa kremom od izgnječenih jagoda i malo mladog sira.

Dan 3.

Doručak: Ovsena kaša sa 100 g jagoda, pola banane i malo soka od jabuka. Za užinu 1 dl jogurta, 100 g jagoda i kašičica meda.

Ručak: 200 g jagoda i manja obarena glavica karfiola sa 30 g seckane šunke i kašičiom putera. Za užinu 1 dl soka od pomorandže i jagoda.

Večera: Pire od barene šargarepe, barenog krompira i malo mleka. Radi lepšeg ukusa u pire dodajte i malo vode i maslaca. Ovu smesu sipajte u posudu, odgore stavite kolutove paradajza i paprike, pospite sa kašikom parmezana i zapecite u rerni 15 minuta. Pire jedite sa mešavinom soka od jednog paradajza i 100 g jagoda.

Dan 4.

Doručak: Dve kiške integralnog hleba sa namazom od nemasnog sira i 50g jagoda. Za užinu izmiksajte pomorandžu, jabuku, 100g jagoda i kašičicu meda.

Ručak: Pečena pastrmka sa crnim lukom i limunom. Na nju ako volite možete staviti i kolutove od 50 g jagoda i malo senfa. Uz to poslužite porciju zelene salate. Za užinu izmiksajte 150 g jagoda, kašičicu meda, sok od jednog limuna i 1dl vode.

Večera: Salata od pečenog krompira, šargarepe, paprika, lista celera i soka od limuna. Sve ove sastojke izmiksajte u blender i pomešajte sa malo jagoda, 50 g sira i 1 dl jogurta.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar