Azra Šabanović čeka izručenje u Srbiju zbog ubistva Ranka Eskobara: Uskoro odluka o Pjanoviću

Azri Šabanović odlukom Suda Bosne i Hercegovine danas je ukinut privremeni, a određen ekstradicioni pritvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogla izbeći postupak izručenja Srbiji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Facebook

– Ekstradicioni pritvor po ovom rešenju može trajati najduže šest meseci od dana hapšenja 14. marta ove godine ili do nove odluke Suda – navodi se u saopštenju Suda BiH.

Azru Šabanović (22) iz Brčkog, podsetimo, potražuje Srbija zbog sumnje u umešanost u ubistvo Ranka Radoševića Eskobara 9. marta u Beogradu.

Osim o Azrinoj, ovih dana se odlučuje i o sudbini njenog dečka, navijača Partizana iz Brčkog, Marka Pjanovića. Odluka o njegovom izručenju ili određivanju ekstradicionog pritvora trebalo bi da bude donesena do 23. aprila ove godine.

Radošević je, da podsetimo, ubijen 9. marta kada su dvojica maskiranih egzekutora, osumnjičeni Stefan Z. iz Lebana i Luka V. iz Kraljeva, ušla u kafić koji je bio u sklopu pumpe i ispalili kišu metaka na Radoševića.

– Nakon rafalne paljbe oni su pobegli, a ubrzo su uhapšeni u štek-stanu na Novom Beogradu, gde je s njima bila i tinejdžerka (17) koja je, takođe, lišena slobode zbog sumnje da je pružala logistiku grupi. U sve su bili umešani i Azra i Pjanović koji su odmah poibegli za BiH – podseća izvor Kurira.

Azrin advokat Damir Kočo zatražila je danas da se Šabanović, umesto pritvora, odrede mere zabrane.Izvor: Objektiv.rs, Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar