“Videli smo je u kadi IZNEMOGLU”: Šokantno svedočenje policajke koja je izbavila devojčicu iz PAKLA

Bez imalo dvoumljenja prigrlila je dete, koje nije pružalo nikakav otpor

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Pixabay/rubberduck1951,Objektiv.rs/Tamara Gak

Jasmina Rakić, policajka, koja je sa kolegama prva ušla u stan u kojem je, kako se sumnja otac Uroš Pašajlić duže vreme držao zatočenu svoju osmogodišnju ćerkicu, još uvek u mislima proživljava trenutak kada je u neurednom kupatilu zatekla uplašenu malu devojčicu.

Bez imalo dvoumljenja prigrlila je dete, koje nije pružalo nikakav otpor, kao da je celu večnost čekalo da bude izbavljeno iz pakla.

– Postupajući po prijavi emotivne partnerke osumnjičenog Uroša, Ivane L. otišli smo na adresu, tačnije u stan na koji nam je ukazala, a u kome se po njenim navodima nalazila Uroševa ćerka. rekla nam je da je devojčica sama u stanu, da je otac povremeno obilazi i donosi joj hranu. Ona je pritom iskazala brigu za nju i njeno zdravlje- ispričala je Jasmina ističući da je posle hitnih provera porodice i razgovora sa Ivanom, shvatila da moraju hitno reagovati.

U momentu su bili spremni da krenu prema adresi i uđu u stan u kome, kako su saznali, otac Uroš Pašajlić godinama krije zatočeno dete.

– Dok smo čekali da se stan otvori, ni moje kolege ni ja nismo znali šta da očekujemo, puno nam se pitanja vrtelo po glavi i nekako smo verovali i nadali se da je dete dobro i da je zbrinuto. Kada smo ušli u stan u prvi mah smo pomislili da možda nije tu, međutim kada smo otključali vrata kupatila i u kadi ugledali devojčicu, u jakni, sa kapuljačom na glavi, okruženu đubretom i smećem svi mi smo doživeli strašan šok, nešto što sigurno nismo mogli da pretpostavimo ni zamislimo-rekla je Jasmina.

Ona je istakla da za 20 godina službe nije naišla na ovako užasan slučaj zlostavljanja i zapuštanja deteta.

– Kao neko ko je u službi već 20 godina, nikada nešto slično nisam doživela. Prvi osećaj kada smo shvatili da je živa bilo je olakšanje, ali je u drugom trenutku s obzirom na njen fizički izgled, usledila velika briga. Delovala je zapušteno i iscrpljeno, morali smo hitno da reagujemo kako bi joj što pre bila ukazana pomoć.

Iznemoglu i uplašenu devojčicu odmah su izvukli iz kade i smeća u kome je bila prinuđena da živi i pozvali Hitnu pomoć.

– Devojčicu smo izvadili iz kade, nije pružala nikakav otpor, iako smo za nju bili stranci. Utoplili smo je i čekali smo Hitnu pomoć. Mi smo profesionalci i dugo smo u službi, ali ovo je nešto što je ostavilo dubok trag na sve nas. Nadamo se da smo pomogli i da smo spasili jedan mlad život- ispričala je Jasmina Rakić policajka koja je grleći malu Lanu, iznemoglom detetu prva stavila do znanja da su dani zatočeništva na koje je otac Uroš Pašajlić osudio rođenu ćerku, zauvek završeni.



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar