Amer na sav glas podržao Novaka: Teniseri se samo žale, a Đoković je taj koji ima dobru ideju!

- To je veliki problem. Prihvatiću napade, baš me briga, ali mislim da neće moći da se nose sa hiljadu igrača na Turu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ATP/Printsscreen

Rejli Opelka i Novak Đoković su među retkim teniserima koji se usuđuju da pričaju o problemima i ne libe se da opletu po radu ATP-a.

Novak Đoković godinama “vodi rat” sa ATP organizacijom, želi drugi teniser sveta da pomogne teniserima, posebno slabije plasiranim, koji najmanje zarađuju, zbog toga je i osnovao organizaciji PTPA.

Nedavno je srpski as kritikovao ATP, smatra da je potreban bolji sistem, jer samo oko 500 tenisera i teniserki živi od sporta. Sad je progovorio i Amerikanac. Opelka je ATP optužio da “manipulišu informacijama” vezanim za nagradne fondove na turnirima.

ATP je objavio da su za 2020. povećali nagradni fond na 158,7 miliona dolara što je za 13 odsto bilo više u odnosu na godinu pre, dok je za 2023. godine zabeležen porast od 37,5 miliona, pa je fond 217,9 miliona dolara.

– Mnogo je informacija da je došlo do porasta u 2021. u odnosu na godinu pre. Sa mnogim informacijama se manipuliše. U Majamiju je ove godine porastao nagradni fond u odnosu na 2021. To je velika brojka, ali kaže se da je to porast, ali to nije novi novac, samo je preusmeren – objasnio je Opelka za podkast Krega Šapira.

Amerikanac kaže da je pobednik Majamija iz 2021. godine dobio istu nagradu kao i pobednik iz 1996. godine.

Kritikovao je Opelka igrače koji se žale na podloge, a sigurno je mislio na Danila Medvedeva koji je pravo šou u Indijan Velsu. Rus je kukao jer je podloga bila prespora.

– Igrači se žale mnogo više, nisam prisutan osam meseci, ali stvari izmiču kontroli. Indijan Vels je jedan od turnira sa najsporijom podlogom na kojima sam igrao, ali ona iz Bostona sa Lejver kupa 2021. je najsporija. To su, bez sumnje, bili najluđi uslovi u kojima sam igrao. Mnogi turniri imaju spore terene, posebno u dvorani. Tako tenis napreduje. Uđite u glavu Rafe Nadala, on će pobediti bez obzira na sve, naći će način. Ako povećate brzinu terena, Rafa će se prilagoditi, naučiće kako da servira brže, napašće lopticu ranije, možda promeniti grip na forhendu. Tako tenis napreduje.

– To je veliki problem. Prihvatiću napade, baš me briga, ali mislim da neće moći da se nose sa hiljadu igrača na Turu.

Rajli Opelka smatra da je sjajna ideja Novaka Đokovića, koji je osnovao PTPA, i da naš as radi odličan posao. Srbin u Amerikancu ima velikog saveznika.

– Mi smo jedini sport bez igračke unije. Ono što je komično je to da su PTPA smatrali kontraverznom, a mi smo jedini sport koji nema svoje igračko udruženje. Pogledajte druge sportove, zaista je smešno da smo jedini koji nemamo svoje udruženje.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar