Piksi pred meč sa Litvanijom najavio iznenađenje i pričao o hajci na Mitrovića

Selektor naše reprezentacije obratio se medijima pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Tanjug

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi govori na konferenciji za medije pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Orlovi” će u petak od 20:45 dočekati Litvaniju na stadionu “Rajko Mitić” u prvom kolu grupe G.

Uz selektora Stojkovića, medijima se obratio i kapiten Dušan Tadić.

Upitan je selektor kako su protekla prethodna tri dana u Satroj Pazovi i kako reaguje Aleksandar Mitrović na hajku na njega u Engleskoj?

– Sve teče po planu! Naravno da smo pored rada i treninga koji nam služe da budemo bolji vreme iskoristili i za razgovor. Svi osim Luke Jovića su dobro, atmosfera je odlična i verujem da će sutra pokazati sve što želimo i možemo! Upućeni smo u dešavanja oko Mitrovića i kritike zbog kartona, ali verujem da se sve pruveličava. Meni je važno da je on maksimalno skoncentrisan na igre u reprezentaciji i ne verujem da će ga sve što se dešava previše poremetiti! On je ozbiljan momak, koji je posvećen reprezentaciji 100 odsto – poručio je selektor Stojković.

Dušan Tadić je izneo očekivanja od meča sa Litvancima, a istakao je da ne može da veruje da Srbije nema 24 godine na EP!

– Tvrda ekipa, pokušaće da zatvore prilaz golu. Mi ćemo probati da igramo naš fudbal, napadački. Mislim da smo prebrodili Svetsko prvenstvo, da smo to ostavili iza sebe. Uvek težimo da budemo bolji. Imamo novi ciklus. Mislim da je to poražavajuće za sve nas. Šokantan podatak da nas nema na EP toliko dugo. Kad god se podsetimo toga svi smo u neverici. Imamo priliku da ispravimo to. Samo treba da igramo kao što smo igrali i neće biti problema. Želimo to žarko.Uvek smo fokusirani na fudbal i na igru. Kada dođemo ovde, atmosfera je uvek pozitivna i svi igrači žele samo da se koncentrišu na fudbal. Ne razmišljamo da li su bili izbori ili nisu, fokus je na fudbalu. Niko ne priča o drugim stvarima. Samo smeh, uživanje i pobede. To je to

Novinare je zanimalo zašto je Nemanja Gudelj na spisku u kategoriji “odbrambenih” igrača.

– Radi se o kvalitetnom i iskusnom igraču kojeg puno cenim. Dokazao je da može da odigra nekoliko pozicija. Izuzetno zahvalan igrač. Moguće je da može da odigra i kao napadač, to još niko nije pokušao. On u Sevilji duži period igra na poziciji odbrambenog igrača i to je veoma kvalitetna igra. Skoncentrisan je na ulogu koju mu trener da. Sad, da li će igrati u odbrani ili veznom redu videćemo. Na obe pozicije može da odigra kvalitetno. S obzirom na njegove igre u klubu je stavljen na spisak kao odbrambeni igrač. Znate da može da odigra i tu ulogu i ulogu veznog igrača- kaže Stojković.

Ne krije selektor naše zemlje da će možda iznenaditi javnost sutra uveče.

– Mislim da će sutra naslovi biti – Piksi iznenadio sastavom.



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar