Naručio ubistvo žene, platio “kaparu”, a onda doživeo šok: Sve vreme je ON bio nečija META

Ponudio je 10.000 dolara za prljavi posao, ali nije imao pojma za koga radi "ubica"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Facebook//Massimo Marenghi

Amerikanac koji je pokušao da unajmi ubicu da likvidira njegovu ženu nije bio svestan da se obratio sgentu FBI-a na tajnom zadatku.

Masimo Marengi se u četvrtak izjasnio krivim za pokušaj naručenog ubistva, saopštilo je američko tužilaštvo okruga Masačusets. Ovom 56-godišnjaku sada preti do 10 godina iza rešetaka i novčana kazna do 250.000 dolara.

Tužilaštvo je saopštilo rekli da je Marengi postao nesrećan nakon što je njegova supruga, sa kojom je imao decu, zatražila zabranu prilaska protiv njega. Nakon što je odlučio da je ubije, zamolio je tajnog agenta da mu pomogne da „eliminiše” njegov problem, tokom susreta u januaru 2021.

Kako piše Njujork post na osnovu izvora iz federalne policije, ponudio je 10.000 dolara za izvršenje.

Pošto je agentu dao fotografiju stana svoje supruge i savete o tome kako da izbegne nadzorne kamere, Marengi je uplatio kaparu od 1.500 dolara da bi požurio “ubicu”. Marengi je rekao agentu da će mu ovaj posao pomoći da otplati dugove.

Osumnjičeni je zatim nastavio da otkriva razne podatke o svojoj supruzi kako bi pomogao u njenom ubistvu, uključujući iznošenje detalja o njenom automobilu. On je takođe sastavio njen raspored u kojem je naznačeno kada će biti sa njihovom decom. To bi, kako je rekao u šifrovanoj poruci, bilo „najbolje vreme za početak građevinskih radova”, otkriveno je na suđenju.

Pored desetogodišnje robije, presude za poručivanje ubistva u SAD mogu uključivati trogodišnju uslovnu kaznu zatvorom i novčanu kaznu do 250.000 dolara. Presuda je zakazana za 8. jun.



Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar