Vučić izvojevao VELIKU POBEDU u Ohridu! Borelj: Kurti pristao da formira ZSO!

Borelj je rekao da je tzv. Kosovo prihvatilo da odmah krene u proces uspostavljanja garancija i odgovarajućeg nivoa samouprave za Srbe na Kosovu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo online/ Printscreen/TV Pink/Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je u Ohridu izvojevao veliku pobedu za Srbiju, što je svojom izjavom potvrdio i Žozep Borelj, visoki predstavnik Evropske unije, koji je objasnio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pristao da formira Zajednicu srpskih opština.

Borelj je posle sastanka u Ohridu rekao da je tzv. Kosovo prihvatilo da odmah krene u proces uspostavljanja garancija i odgovarajućeg nivoa samouprave za Srbe na Kosovu.

– Za član 7 – Kosovo je pristalo da počne odmah, a kada kažem odmah, mislim odmah, pregovori za uspostavljanje aranžmana i priprema za obezbeđivanje istinskog nivoa samoupravljanja srpske zajednice – rekao je.

Borelj rekao je da su Beograd i Priština postigli dogovor o primeni evropskog predloga za normalizaciju odnosa. On je kazao da su se dve strane dogovorile o aneksu sporvođenja sporazuma na putu normalizacije odnosa.

Podsetimo, predsednik Vučić je izjavio posle sastanka u Ohridu da će implementacioni plan morati da se nadograđuje, ali da on ni danas nije potpisao ništa, a više o tome čitajte OVDE.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar