Đorđević: Nova pošta u Nemanjinoj biće posta budućnosti

Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ nr

Nova Pošta na uglu Nemanjine i Sarajevske ulice planirano je da bude otvorena ove godine i u prostoru od 900 metara kvadratnih biće napravljen moderni hab, koji će biti reprezentativni primer toga kako će sve velike pošte u Srbiji izgledati u budućnosti, izjavio je direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević.

– To je jedan potpuno novi koncept, videćete kako će izgledati. Ideja je da sve buduće pošte budu otvarane po tom konceptu – da budu najbolje iskorišćene i pruže najbolju uslugu građanima – rekao je Đorđević.

Zgrada pošte u Savskoj ulici je predata državi, ali se tu trenutno i dalje nalaze šalteri Pošte Srbije, ali i MUP-a, pošto se zgrada MUP-a u Savskoj ulici renovira.

Kako je najavio Đorđević, planirano je da se od juna ove godine, pošta premesti u kancelarije Jugoslovenskog rečnog brodarstva, a MUP vrati u renoviranu zgradu u Savskoj.

– Zgrada Pošte je predata državi i imaće potpuno drugu namenu. Ja se iskreno i kao rođeni Beograđanin, radujem što će ta zgrada dobiti izgled kakav je imala ranije i da će biti u potpunosti iskorišćena. Trenutno u toj zgradi radi pošta i MUP, i to je sve ograničeno do juna. Od juna, mi smo dobili kancelarije u Jugoslovenkom rečnom brodarstvu gde će preći i nacionalna administracija, a na uglu Nemanjine i Sarajavske, gde je bivši “Boreli”, biće pošta budućnosti na 900 kvadrata – rekao je Đorđević.

Radimo na transformaciji Pošte Srbije u akcionarsko društvo

Đorđević je izjavio da su u toku pripreme za transformaciju Pošte Srbije u akcionarsko društvo i da se radna grupa bavi optimizacijom svih poslovnih procesa Pošte.

– Vlada Srbije je osnovala radnu grupu koja radi zajedno sa nama, pošto imamo i radne grupe u okviru Pošte Srbije. Mi prvenstveno želimo da ubrzamo i racionalizujemo naše poslovne procese. Potrebno je da utvrdimo kako i u kom pravcu će ići transformacija – rekao je Đorđević.

Đorđević je istakao da će pošte biti otvorene širom Srbije u manjim mestima, kao i da je zajednička ideja Pošte i predsednika Aleksandra Vučića da u svakom mestu građanima bude dostupna usluga pošte.

– Da probamo da pružimo usluge našim građanima kako bi oni ostali. Nama je ideja da u svakom selu koje ima 500 i više stanovnika postoji neka vrsta “haba”. Tu će biti pored Pošte Srbije i Dunav osiguranje, Telekom Srbija i Poštanska štedionica i faktički da pružimo našim građanima da na jednom mestu mogu da odrade sve – rekao je Đorđević.

To će otvoriti i nova radna mesta, dodao je Đorđević i istakao da će na taj način dodatno motivisati ljude da ostanu da žive i rade u tim manjim mestima.

Đorđević je rekao da je razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem, sa idejom da se primeni iskustvo nekih drugih zemalja i Pošti povere određeni poslovi MUP-a.

 

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar