Prelep gest Serije A prema našem Mihi: Siniša ulazi u Italijansku fudbalsku Kuću slavnih

Ceremonija će biti zakazana za neki od narednih meseci

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FK Crvena zvezda

Novih deset zvezda ući će u Italijansku fudbalsku Kuću slavnih, koja je ustanovljena 2011. godine od strane Fudbalskog saveza ove zemlje i Nacionalnog muzeja kako bi se očuvala uspomena na sve legende, trenere i sudije koje su ostavile trag u najvažnijoj sporednoj igri na svetu na Apeninima.

Između ostalog, nagrada će posthumno biti dodeljena i našem Siniši Mihajloviću, koji će se tako naći u društvu velikih imena poput Đanfranka Zole, Zinedina Zidana, Žozea Murinja, Alesandra Altobelija, Kristijana Đirelija, Ernesta Pelegrinija i Erna Egrija Erbštajna, koji će takođe biti uvedeni u Kuću slavnih.

Pored njih, posebna nagrada koja je prethodno bila namenjena Đijaniju Breri, pripašće još jednom velikanu italijanskog sportskog novinarstva, koji je preminuo pre tri meseca, Mariju Skonćertiju, dok Fer plej nagrada nazvana po Davideu Astoiju ide u ruke Luke Martelija, mladog sudije koji je prošle sezone prekinuo meč kako bi otišao i pomogao svom ocu koji se nalazio na tribinama, a kojem je bio neophodan defibrilator.

Ceremonija će biti zakazana za neki od narednih meseci, a svi koji će biti primljeni u Kuću slavnih dostaviće Muzeju neku svoju vrednu stvar, koja će biti izložena u okviru postavke. Naravno, to će u slučaju Mihe učiniti porodica.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar