Većina ljudi u Srbiji drži u frižideru paradajz, krompir, krastavac… To su samo neke od namirnica koje je bolje čuvati van frižidera, tvrde nutricionisti.
Dok frižider određenoj hrani čuva svežinu i produžava rok trajanja, nutricionistkinja Nataša Đukić ističe da postoji hrana koju ne treba čuvati u frižideru, kao i namirnice koje ne bi trebalo zajedno da se drže.
“Iako su neki proizvodi u ishrani dobri u kombinaciji jedan sa drugim, oni zapravo ne mogu koegzistirati kada je u pitanju skladištenje. Neke namirnice emituju etilen, gas zbog kog proizvodi prerano sazrevaju.
Postoje proizvodi koji su osetljivi na gas i mogu brže da se pokvare ako su mu izloženi. Zato neke namirnice treba da izbegavaju jedna drugu, po svaku cenu”, navela je Nataša na svom Instagram profilu i dodala:
“Kada je u pitanju skladištenje namirnica, treba imati na umu da je pojedine namirnice bolje skladištititi van frižidera”, rekla je Nataša, a evo o kojima namirnicama je reč:
Ne skladištiti zajedno:
Avokado
Banane
Jabuke
Breskve
Dinje
Mango
Ne čuvati u frižideru:
Paradajz
Krastavac
Crveni luk
Krompir
Limun
Beli luk
Komentari (0)