Bivo krenuo rogovima na bespomoćnu kornjaču i ODUŠEVIO ljude: Ne bi verovali da nije snimljeno (VIDEO)

Posetioci zoo vrta prvo nisu bili sigurni šta smera, ali su onda bili zadivljeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Facebook/LADbible

Uvek mislimo da u prirodi samo pripadnici jedne vrste pomažu svojima, a da su ostali odnosi isključivo predator-plen. Međutim, da nije uvek tako možemo da vidimo iz akcije bivola koji je pomogao kornjači. Naravno, nije snimano u divljini već u ZOO vrtu, ali je životinja ipak odlučila da pomogne, iako nije morala.

Kada je video kornjaču okrenutu na leđa, bivo je imao tri mogućnosti: da prođe pored nje kao da se ništa nije dogodilo, da povredi bespomoćnu životinju ili da joj pomogne. Ali u prirodi, životinje uglavnom ne povređuju jedna drugu zato što je zabavno – one to rade jer su gladne i moraju da jedu. Zbog toga nije bilo razloga zašto bi veća životinja povredila manju (uostalom, hrane se biljem, a ne mesom), ali je lako mogla da prođe pored nje.

Međutim, bivo to nije uradio. Videvši da je kornjača u nevolji, prišao joj je da pomogne. Jedini način na koji je to mogao da uradi jeste da ga rogom gurne na noge, što je i učinio. U početku nije bio baš uspešan, ali je na kraju pomogao kornjači, izazvavši pravo oduševljenje posmatrača. Oni prvo nisu bili sigurni šta su mu tačno namere, ali su na kraju bili oduševljeni njegovom dobrotom.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Jutarnji.hr

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar