Derozan dao predlog za određivanje MVP-ja: Jokić jedino po tom parametru ne bi bio u konkurenciji!

Bek Čikaga je prošle godine bio jedan od košarkaša koji se iz drugog plana pominjao u trci za najkorisnijeg igrača NBA lige, a i ove sezone igra sjajno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Košarkaš Čikaga Demar Derozan smatra da osvajač MVP nagrade mora da odigra najmanje 78 utakmica tokom regularnog dela sezone.

Derozan je tokom svoje karijere odigrao više od 90 odsto utakmica koje je mogao, a ovu ideju je predstavio tokom Ol-star vikenda.

Iako nikada nije kritikovao igrače koji se čuvaju i igraju manje utakmica tokom regularnog dela sezone, ni sam nije često uspevao da ispuni pomenuti uslov – samo pet puta u 14 sezona.

Ako pogledamo prošlu sezonu, tačno 25 igrača je odigralo 78 ili više utakmica. Najviše šansi za nagradu za najboljeg iz te grupe bi imali Majls Bridžis, Rasel Vestbruk ili recimo Džejlen Branson.

Ukoliko pričamo o aktuelnoj sezoni, dvostruki uzastopni osvajač MVP trofeja i favorit da ga opet podigne Nikola Jokić je prema “Derozenovom uslovu” već ispao iz trke jer je od 59 mečeva odigrao 51.

Međutim, zvezdi tima iz Ilinoja ne treba zameriti ovakav predlog, s obzirom na to da je on jedan od retkih igrača u NBA koji i dalje žive isključivo za košarku:

– Volim košarku, čoveče. Igram svako leto besplatno – rekao je Derozan u razgovoru za “Čikago tribjun”.

Derozan je prošle godine bio jedan od košarkaša koji se iz drugog plana pominjao u trci za MVP-ja, a i ove sezone igra sjajno sa 25/5/5 prosekom.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar