Lalić opisao zločine u Ritopeku: Belivuk udarao Ljepoju nogom u lice, na zidu ostao TRAG KRVI

Lalić je skrenuo pažnju i na crnu stolicu koja se nalazila u skrivenoj prostoriji pored ormara u kom je čuvano oružje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ilustracija, Objektiv.rs/Vladimir Šporčić, MUP

Na suđenju Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovom kriminalnom klanu koje je danas održano u Specijalnom sudu, nastavljeno je sa pregledanjem foto dokumentacije iz Ritopeka koju je dostavio MUP Srbije. Okrivljeni svedok Srđan Lalić opisivao je šta se nalazilo u prostorijama kuće strave na osnovu prikazanih fotografija i pričao o konkretnim situacijama koje su se tamo dogodile, a neke od njih uključivale su otmicu i ubistvo Milana Ljepoje.

Tokom pregledanja fotografija na kojima su prikazane stvari koje su nađene u kući u Ritopeku, Lalić je prokomentarisao da je jedan usisivač koristio tokom otmice Ljepoje.

– Bio je izuzetno bučan i oblepljen selotejpom, ali ne mogu da garantujem da je to usisivač koji se nalazi na fotografiji – rekao je Lalić.

Naime, Milan Ljepoja je namamljen pričom da će da dobije blindirano vozilo na poklon, te je usisivač korišćen kako bi se stvorio privid pripremanja automobila da ga preuzme, ali i da bi nadjačao buku ukoliko do nje dođe.

Lalić je skrenuo pažnju i na crnu stolicu koja se nalazila u skrivenoj prostoriji pored ormara u kom je čuvano oružje. Objasnio je da je na toj stolici, osim Lazara Vukićevića, neko vreme proveo i Milan Ljepoja. Kako je rekao, stolica je bila prikačena za metalne nosače za radijator, koji je na fotografijama bio naslonjen na njih, ali nije bio prikačen i mogao je da bude pomeren.

Okrivljeni svedok je takođe naveo da je u garaži kuće u Ritopeku na zidu ostao trag Ljepojine krvi.

– U garaži, levo od frižidera, savladan je Ljepoja. Tu je ostao njegov trag krvi – rekao je Lalić.

Ljepoju zadavili, pa mu prerezali vrat

Lalić je i ranije, tokom iznošenja svog svedočenja, govorio o Milanu Ljepoji i načinu na koji je namamljen i ubijen.

– Miljković se direktno spojio sa nadimkom Zvonce na “Skaju”. Pretpostavili smo da je iz Niša. Miljković je pokušao da mu razotkrije identitet. Obećava mu blindirano vozilo na poklon, usmerava ga kako treba da se čuva, pita ga kako se štiti. Ljepoja se poverovao, a Miljković je od njega zahtevao fotografiju lične karte kako bi mu uradio ovlašćenje i tu Ljepoja otkriva svoj identitet. Dao mu je ovlašćenje sa nasumičnim podacima za blindirano vozilo, ni tablica se nije poklapala. Poslao je sliku tog ovlašćenja da stekne poverenje i pokuša da ga namami. Zakazao je sastanak za 9. decembar kod stanice “Lasta” da Ljepoja preuzme vozilo – ispričao je Lalić.

U ranim jutarnjim časovima članovi klana okupili su se u kući, a veče pre toga, 8. decembra, su odvezli blindirano vozilo “BMW 7” u kuću u Ritopek. Postoji snimak na kom se taj čin vidi, parkirali su automobil ispred garaže.

– Janković i Draganić su u skrivenoj prostoriji spremali oružje za otmicu. Belivuk je ispalio tri metka u neku vreću od peska. Rano ujutru, u prostoriji levo od garaže, u nekoj ostavi, bili su skriveni Veljko, Marko, Janković i Draganić. Janković je u rukama držao hekler koh za slučaj da Ljepoja potegne oružje. Ljepoju je na parkingu kod laste pokupio Tešić vozilom koje mu je Miljković obezbedio oko devet sati ujutru. Krenuli su ka kući u ritopeku – dodao je.

Lalić je trebalo da dočeka Ljepoju. Čekao je kod blindiranog vozila. Upalili su usisivač da isceniraju da se auto priprema za Ljepoju, ali i da zamaskiraju zvukove ako dođe do problema pri savladavanju Ljepoje. Dejan Tešić je trebalo da se oglasi sirenom kad stigne, ali sirena nije radila, te je izašao iz vozila, a potom i uvezao vozilo u dvorište.

– Po unapred pripremljenom planu, Ljepoja je trebalo da pogleda automobil. Tešić ga je od pozadi obuhvatio rukama oko tela i ruku da bi onemogućio da potegne oružje. Uhvatio sam Ljepoju za revere i džudo tehnikom čišćenja pokosio sam ih obojicu. Tešić ga nije pustio i onemogućio je Ljepoju da reaguje. Ostali su izleteli, Veljko je nekoliko puta petom zgazio desnu stranu lica u predelu vilice. Tako ga je onesposobio. Stavio sam mu lisice na ruke. Uneli smo ga u skrivenu prostoriju. Prilikom udaranja Ljepoje Veljko je povredio nogu. Skinuli smo mu garderobu, jaknu i košulju isekli, ostao je u donjem vešu – objasnio je okrivljeni svedok.

BONUS VIDEO



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar