Oglasili se iz Bele kuće: Govorili o NLO koji je srušen iznad Amerike, vanzemaljcima i opasnosti (VIDEO)

Kirbi je poslednji put govorio na konferenciji za novinare u Beloj kući u petak, kada je objavio da se leteći objekat srušio iznad obale Aljaske

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/youtube

U Beloj kući održana je konferencija za novinare povodom obaranja tri neidentifikovana leteća objekta u poslednja tri dana.

Konferencije za štampu Bele kuće obično drži portparolka Karin Žan Pjer, ali joj se danas pridružio Džon Kirbi, savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost.

Kirbi je poslednji put govorio na konferenciji za novinare u Beloj kući u petak, kada je objavio da se leteći objekat srušio iznad obale Aljaske.

– Kada govorimo o rušenju ovih objekata, nema dokaza o vanzemaljcima ili vanzemaljskim aktivnostima – rekla je portparolka, a zatim predala reč Kirbiju.

– Takve objekte je teško otkriti, oni su veoma mali i ostavljaju veoma mali radarski odraz. Čak ni kineski balon nije bilo lako otkriti, a bio je mnogo veći – rekao je Kirbi i dodao:

– Još uvek nismo uspeli da identifikujemo ova tri objekta.

– Ne ocenjujemo da ovi objekti predstavljaju direktnu opasnost za ljude na terenu. Tražimo ostatke objekata, koji su srušeni iznad nenaseljenih područja – dodao je on.

On kaže da su objekti koji su oboreni poslednjih dana leteli znatno niže od kineskog balona, zbog čega su ugrožavali komercijalni vazdušni saobraćaj.

– Objekat koji se srušio iznad jezera Huron sada je verovatno na velikoj dubini. Ostali objekti su takođe urušeni iznad udaljenih područja, što otežava potragu za ostacima – dodao je Kirbi.

– Nemamo dokaza da su ova tri objekta bila namenjena špijunskim aktivnostima, ali to ne možemo isključiti. Oni su oboreni zbog opasnosti po komercijalni vazdušni saobraćaj i zbog teorijske mogućnosti da se radi o špijunskim avionima – rekao je Kirbi.

– Prema onome što do sada znamo, ovi objekti nisu imali sopstveni pogon i po svemu su se kretali nošeni vetrom – rekao je on.

On kaže da su radarski sistemi modifikovani i da je sada te objekte lakše otkriti.

Kirbi je rekao da “ne može da ulazi u mnogo detalja”, dodajući da Kina ima program razvoja balona koji lete na velikim visinama, i da je taj povezan sa kineskom vojskom.

– Ranije ih je bilo, ali ih nije otkrila administracija Donalda Trampa, već administracija Džoa Bajdena – rekao je on.

BONUS VIDEO:Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar