RHMZ upozorio na LEDENE DANE u Srbiji: Pogledajte do kog datuma nam slede jak mraz i MINUS

Prema prognozi, u Srbiji će sutra ujutru biti umeren mraz i magla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Republički hidrometeorloški zavod upozorio je danas da se na području Srbije od sutra do 10. februara očekuju jak jutarnji mraz i ledeni dani.

Tokom većeg dela ove sedmice u jutarnjim satima očekuje se umeren i jak mraz (od -11 do -5 °C), na planinama i do -20 stepeni. Dnevne temperature će biti u intervalu od -2 do 2, pa se mestimično očekuju i ledeni dani. Od sledećeg vikenda porast temperature.

Prema prognozi, u Srbiji će sutra ujutru biti umeren mraz i magla. Na severu Srbije pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, još ujutru na zapadu i jugozapadu uz provejavanje slabog snega. Duvaće slab i umeren, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno jak, severozapadni vetar. Najniža temperatura od -10 do -5 stepeni, a najviša od -3 do 2 stepena.

U Beogradu će sutra biti ujutro umeren mraz. Biće malo i umereno oblačno, sa dužim sunčanim intervalima i hladno – ledeni dan. Najniža temperatura biće od -8 do -5, a najviša oko nula stepeni.

Prema izlgeidma vremena do 14. februara, od srede do petka ujutru umeren i jak mraz (od -11 do -5 °C) i magla mestimično. U toku dana hladno sa maksimalnim temperaturama od -1 do 2 stepena.

U sredu umereno oblačno, na severozapadu, zapadu i jugozapadu Srbije pre podne uz provejavanje snega. Od četvrtka pretežno sunčano, a od subote i toplije. U nedelju novo naoblačenje, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar