Zgadiće vam se život od prizora i SMRADA: Mnogi ne znaju da odvod sudopere može da se OTVORI, evo i kako

Korstite zaštitne rukavice prilikom obavljanja ovog posla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Ako ste ikada osetili smrad koji dopire iz kuhinje, a da niste znali u čemu je problem, odgovor može da bude – u sudoperi.

Naime, ono što većina ljudi ne zna, jeste da u sudoperi može da se odšrafi njen otvor u kojem se, prilikom pranja sudova, skupljaju ostaci hrane, te izazivaju veoma jak smrad.

Ono što treba da uradite jeste da uzmete šrafciger i da pomoću njega odvrnete šraf koji fiksira otvor sudopere uz cev, te da podignete kružni otvor.

Verovatno ćete biti šokirani prizorom jer se u tom otvoru skuplja sve ono što ne može da ode niz cev, te je taj deo sudopere prepun bakterija.

Foto: Shutterstock

Najbolje je da koristite rukavice dok to radite, a da ispod sudopere postavite lavor kako bi sva voda koja se zadržala u cevi mogla da se ispusti.

Zatim razdvojite delove od otvora sudopere, pritom pazite da nijedan deo ne izgubite, posebno gumicu koja sprečava da voda kaplje i odlazi sa strane. Dobro operite deterdžentom sve delove, kao i glavni šraf za otvor sudopere, te ih nakon pranja vratite na svoje mesto.

Najbolje je da ovo radite jednom u par meseci kako biste bili sigurni da se u otvoru sudopere nije skupila hrana koja izaziva oporan smrad.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar