Volite da jedete SUVO GROŽĐE? Nesvesno doprinosite LEČENJU organizma!

Pročitajte na koji način pomažete sebi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Zdravstvene prednosti koje suvo grožđe pruža su ogromne, a mnogi ne znaju da balansiran i redovan unos ovog suvog voća može da im pomogne u očuvanju zdravlja.

Ono sadrži dosta hranjivih materija i minerala koji pružaju olakšanje kod mnogih fizičkih problema, kaošto su artritis, kamen u bubregu, bolesti srca, anemija i stomačne tegobe.

Evo zbog kojih stvari suvo grožđe može da vam bude od koristi:

Foto/Pixabay.com

Sprečava rak

Korišćenje suvog grožđa u ishrani sprečava rizik od raka debelog creva, jer sadrži polifenolni antioksidant koji se zove katehin. Ono štiti organizam od širenja slobodnih radikala koji su odgovorni za rast tumora.

Utiče na varenje

Veoma je bogato vlaknima i zbog toga pomaže u dobrom radu probavnog trakta. Čisti toksine i druge vrste otpadnih materija iz gastrointestinalnog trakta i održava zdravlje probavnog trakta.

Foto/Pixabay.com

Odličan je izvor energije

Suvo grožđe je odličan izvor energije i veoma je korisno za sportiste. Ono, takođe, može pomoći i onima koji žele da se ugoje. Suvo grožđe sadrži šećere, kao što su fruktoza i glukoza, i daju energiju svima koji ih konzumiraju.

Poboljšava seksualno zdravlje

Svakodnevno konzumiranje suvog grožđa pojačava seksualni nagon. Ono sadrži aminokiselinu arginin koja pomaže u podizanju libida, a samim tim i poboljšanja seksualnog života.

Foto/Pixabay.com

Poboljšava imunitet

Grožđice pomažu u apsorpciji različitih hranjivih materija u organizmu, uključujući vitamine i proteine. Na taj način, ono u suštini poboljšava naš imunološki sistem.

Ojačava kosti i zube

Suvo grožđe pomaže u jačanju zuba i kostiju, jer sadrži kalcijum u velikim količinama. Sadrže i bor koji pomaže pri apsorpciji kalcijuma i stvaranju koštane mase, što je izuzetno korisno u prevenciji koštanih oboljenja, kao što je osteoporoza.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

SAVEZNIK U BORBI PROTIV VIRUSA NA DOHVAT RUKE: Znate li kako jogurt utiče na naš organizam?

Džesika Alba nam je otkrila nešto jako VAŽNO! Žene će se oduševiti (VIDEO)

 

 



Izvor: Objektiv.rs, kucnilekar.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar