Srbin (31) ŠPIJUNIRAO žrtve u supermarketu? Nove informacije o JEZIVIM ubistvima penzionerki u Nemačkoj

Osumnjičeni je uhapšen tokom policijske akcije 31. januara oko 16 časova

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Policija Nemacke

Osumnjičeni za svirepe zločine u Nemačkoj je Srbin star 31 godinu. Sem ubistva najmanje dva nemačka penzionera, uhapšen je i zbog pljački, a tamošnji mediji označili su ga kao serijskog ubicu.

Osumnjičeni je otac dvoje dece iz Srbije, a sumnjiči se za ubistva u Švebiš Halu.

– Istražitelji terete muškarca za ubistvo žena (77) i (89) u njihovim stanovima. Osim toga, proverava se da li je muškarac odgovoran i za pljačku i ubistvo žene (83) pre oko dve nedelje. Takođe, provera se i da li je uhapšeni u oktobru 2020. godine u okolini ubio još jednu penzionerku (94) 2020. godine – piše Stern.de.

On se sumnjiči da je prošle nedelje ubio 89-godišnjakinju u Mihelbahu an der Bilcu i 77-godišnjakinju u Švebiš Halu, 12 kilometara dalje, prošlog decembra.

Osumnjičeni je u Nemačku došao početkom decembra. Tela žena pronađena su u njihovoj kući. Oružje za ubistva nabavio je u blizini mesta zločina u Mihelbahu. O čemu se radi nije prvobitno otkriveno, ali do sada nije rasvetljena ni smrt 94-godišnjaka čije je telo pronađeno u Švebiš Halu u oktobru 2020. godine, u neposrednoj blizini stana mrtve 77-godišnjakinje. I ovde policija pretpostavlja da je reč o ubistvu.

– U slučaju smrti u Švebiš Hallu, kancelarija javnog tužioca pretpostavlja da je reč o ubistvu iz pohlepe. Tamo se navodi da je osumnjičeni ukrao trocifrenu sumu novca. U slučaju ubijenih u Mihelbahu, istražitelji su govorili o ubistvu iz nehata. Brojni delovi slagalice doveli su do identifikacije počinioca – rekao je šef policije Rajner Miler.

Pronađeni su i DNK tragovi, a osim toga, uspehu potrage doprinela je i fantomska slika, odnosno foto-robot navodnog počinioca, koja je nastao nakon pljačke u Ilšofenu, nakon što je osumnjičeni sredinom januara pretio žrtvi pištoljem.

Ovaj 31-godišnjak još nije dao nikakve informacije o optužbama, rekao je viši javni tužilac Harald Lustig. Prema sopstvenim izjavama, optuženi je početkom decembra otputovao u Nemačku sa suprugom i dvoje dece. On nema registrovanu adresu u Nemačkoj.

Kako prenosi Bild, osumnjičeni je uhapšen tokom policijske akcije 31. januara oko 16 časova. Mesto hapšenja bilo je samo 150 metara od prva dva mesta zločina u Švebiš halu. Kako prenosi Štutgarter cajtung, u utorak je pretresen stambeni blok u okrugu Švebiš Hol u Tulauerhoeu. Tu su i dva od tri mesta zločina. Zbog toga je desetak državnih službenika zaštitilo zgradu od prolaznika i, između ostalog, obezbedilo tragove u kontejneru za smeće.

Štutgarter cajtung citira i svedoke koji su rekli da su videli čoveka sa lisicama. Kasnije su iz kuće izvedeni i žena i dete. Stan i podrumski odeljak su ubrzo nakon toga zapečaćeni.

Nakon pronalaska tela prošle srede, strahovi od serijskog ubice su se proširili. Zločini su uznemirili posebno starije osobe u regionu Švebiš Hola. To je bilo drugo telo pronađeno u kratkom vremenskom periodu i treće od 2020. godine.

14. oktobar 2020. naslednica pivare Elfrid Huhler pronađena je mrtva u svom stanu. U međuvremenu, policija je tragala za ženom sa “upadljivim crvenim karminom” koja bi mogla da bude osumnjičena. Tražen je i izvesni čovek koji je imao kontakt sa nastradalom osobom.

23. decembra 2022. 77-godišnja žena pronađena je mrtva u svom stanu u stambenoj zgradi. Bila je žrtva ubistva.

Prema pisanju lista Bild, stan žrtve je udaljen „manje od 200 metara“ od mesta zločina 14. oktobra.

25. januara 2023. u ranim večernjim satima, žena je pronašla svoju 89-godišnju komšinicu mrtvu u stanu. Mesto zločina ponovo je udaljeno samo oko kilometar od domova prethodnih žrtava, prenosi Sudvestprese.

Istražitelji su pronašli paralele u tri slučaja i postali sumnjivi jer su tri žrtve bile starije žene iz istog regiona i ubijene u sredu. Istragu i pregled su do utorka nazivali „rutinom“ i „automatizmom“.

– Ovakva gomila ubistava nije uobičajena u ovom ruralnom području – citirao je glavnog javnog tužioca Haralda Merrija list Bild.

– Upadljivo je da su žrtve uvek starije žene. To je veza koja definitivno postoji.

Brat ubijene 89-godišnjakinje nedavno se našao na meti istražitelja, prenosi list Bild.

– Pitali su me da li sam se svađao sa sestrom. Pre treba da se zapitaju da nije u sva tri slučaja isti počinilac. Verujem da ubica špijunira svoje žrtve sa invaliditetom u supermarketima – rekao je on.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar