KSS odbacio optužbe! Stiglo saopštenje: Odbacujemo nametnutu odgovornost, istina je drugačija

Nastavlja se "rat" zbog Partizana

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Crvena zvezda

Crvena zvezda preti istupanjem iz Kupa Radivoja Koraća ukoliko se ne kazni Partizan zbog neigranja završnice domaćeg prvenstva. Udruženje klubova košarkaške Lige Srbije je imalo reakciju na to uz navode da je “košarkaški savez Srbije odbio zahteve da se izjasni o statusu Partizana”.

Povodom svega toga stigao je i odgovor od strane KSS.

U celosti i bez izmena prenosimo saopštenje za javnost Košarkaškog saveza Srbije.

– Povodom neistinitih i netačnih tvrdnji koje su od strane Udruženja klubova košarke lige Srbije nekoliko puta iznešene o navodnom ignorisanju zahteva UK KLS da se KSS izjasni o statusu KK Partizan, posle neigranja završnice domaćeg prvenstva u takmičarskoj sezoni 2021/2022, Košarkaški savez Srbije javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornosti koja mu se perfidno nameće.

Poslednji pokušaj obmanjivanja javnosti i klubova učesnika KLS desio se u četvrtak, 26.01.2023. kada je pod tačkom razno raspravljano na tu temu. Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranjem neistina uvuče Košarkaški savez Srbije u kampanju koja pojedincima očito predstavlja više od sporta.

Košarkaški savez Srbije se odgovorno ponaša prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje Odluke donosi u skladu sa Zakonom.

Što se konkretnog slučaja tiče i manipulisanja javnosti od strane UK KLS, istina je sasvim drugačija. UK KLS je dostavio zahtev 22.08.2022. godine da se na dnevni red UO KSS uvrsti zahtev o izjašnjavanju na temu statusa KK Partizan.

Tim povodom, UO KSS je UK KLS 29.08.2022. dostavio odgovor uz objašnjenje da je neozbiljno da tačku uvrsti u dnevni red već zakazane sednice. Ipak, i pred toga, UO KSS je razmatrao dopis UK KLS i usvojio Odluku da se odmah dostavi odgovor, što je i učinjeno 29. avgusta 2022. godine. (Originalnu odluku, kao prilog ovom tekstu dajemo javnosti na uvid) UO KSS je utvrdio činjenično stanje i konstatovao da je Komisija za izdavanje dozvola Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, izdala košarkaškom klubu Partizan Dozvolu za takmičarsku sezonu 2022/2023. broj 12/KLS-22/2 od 30. juna 2022. godine. Ova dozvola odnosi se na učešće KK Partizan u takmičenju 1MLS – KLS, u sezoni 2022/2023, sa mestom odigravanja utakmica u beogradskoj Štark areni.

Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), NIJE ULOŽIO ŽALBU čime je potvrdio Odluku Komisije za izdavanje Dozvole za sezonu UK KLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu KK Partizan za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (Košarkaškoj ligi Srbije), u takmičarskoj sezoni 2022/2023.

Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu. Upravni odbor KSS postupa samo kao žalbeni organ u odnosu na izdavanje dozvola za sezonu. UO KSS je na pomenutoj sednici doneo Odluku da Organi KSS po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za seniore i Svetsko prvenstvo za seniorke, analiziraju kako događaj koji je naveden u zahtevu, tako i povereno vođenje 1MLS od strane UK KLS, uključujući i poštovanje od strane UK KLS obaveza utvrđenih Zakonom o sportu, Statutom KSS, Takmičarskim pravilnikom KSS i Disciplinskim pravilnikom KSS u pogledu organizacije UK KLS i vođenja takmičenja u 1MLS.

Nakon urađene analize, UO KSS će doneti i odgovarajuće Odluke. Ovim odgovorom KSS želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodećih ljudi iz KLS čija je očigledna želja da manipulacijama i neistinama opravdaju svoju nesposobnost.

Odgovor na zahtev UK UKLS

Zlatko Bolić
generalni sekretar KSS

Dušan Projović
potpredsednik KSS.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar