Vraćale se iz provoda, pa automobilom sletele u Južnu Moravu: Godinu dana od JEZIVE NESREĆE kod Predejana

Kako se tada saznalo, utvrđeno je da je A. S. vozila pod dejstvom alkohola

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Tuga je zavladala u leskovačkom kraju i mestu Predejane pre tačno godinu dana zbog pogibije najboljih drugarica Anđele M. (21) i Katarine P. (22) u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 29. januara 2022. godine.

One su tada sa još dve drugarice, A.S. i K.M, bile u Vladičinom Hanu. Prema tadašnjoj istrazi, za volanom je bila A.S. kada je u povratku, negde kod Motela “Džep” proklizao “golf 5” nakon čega su sletele u korito reke Južna Morava. Prema saznanjima, A.S. je određen pritvor od 30 dana nakon nesreće, a K. M. je bila na lečenju.

Kako se tada saznalo, utvrđeno je da je A. S. vozila pod dejstvom alkohola.

A. S. i K. M. su prošle sa povredama glave i ogrebotinama, bile su van životne opasnosti i zbrinute su u ZC Vranje.

Automobil “golf 5” je izvučen iz Južne Morave, a spasilačke ekipe su na terenu intenzivno tragali za Katarinom P. i Anđelom P.

Sve četiri devojke su iz Predejana i stare su između 20 i 22 godine.

Anđela je odmah nađena u reci, dok su Katarinu pronašli posle četiri dana kada su stigli specijalaci iz Beograda.

Prethodno su njih dve bile kod Anđeline sestre Miljane, koja kaže da nije znala za dogovor da će otići u Vladičin Han.

– Bili smo kao jedna porodica. Družili smo se i sa Katarininim sestrama. Njena rođena sestra je moja najbolja drugarica. Bile su kod mene u Grdelici, lepo smo pričale i htele su tu u Predejanu da izađu, nigde dalje. Ali su kasnije verovatno odlučile da idu u Vladičin Han. One su bile druželjubive, stalno nasmejane. Svi ih vole. Anđela je završila Ekonomsku školu tako da je planirala da nađe posao u struci, ali je razmišljala i o nekim studijama. Pred njima je tek bio život.

Ja sam verena u Grdelici i kada su mi roditelji javili za trageiju bila sam u potpunom šoku, i sada sve to teško preživljavam – rekla je tada Anđelina sestra Miljana.

Anđela i Katarina sa A.S. i K.M. nisu bile najbolje drugarice, nisu bile bliske, ali su se družile s vremena na vreme.

Uplakana Katarinina majka Ljubinka tada je rekla da njenu ćerku znaju svi po dobru i dodala i da je bila izuzetno vredna i marljiva.

Inače , Katarina je radila u fabrici automobilskih komponenata “Aptiva” u Leskovcu.

– Položila je vozački, ali dozvolu nije podigla. U “Aptivu” gde je radila na liniji kažu da je bila izuzetno sposobna. Htela je da upiše fakultet, da ide dalje, da napraduje, ali strašna nesreća nam se dogodila – rekla je tada majka Ljubinka.

Pred Višim sudom u Vranju, 12. decembra održano je suđenje protiv okrivljene zbog saobraćajne nesreće u kojoj su u januaru prošle godine stradale dve devojke iz Predejana.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar