Partizan slavio u crveno-belom Pioniru: Zvezda ispustila šansu da se vrati u meč!

Treći večiti derbi nam je doneo izvanrednu utakmicu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Twitter/@PartizanBC

Košarkaši Partizana su došli do pobede nad Crvenom zvezdom (78:79) u okviru 21. kola Evrolige.

Crno-beli su posle velike borbe kao gosti u crveno-belom “Pioniru” uspeli da izađu kao bolji i zasluženo su odneli prvi trijumf u večitim derbijima ove sezone.

Mnogo bolje je sam meč otvorila Crvena zvezde, pošto svoje prve poene postiže sa linije tri poena. Prvo je Nedović bio precizan iza linije 6.75, a potom Vildoza.

Ipak, to nije sprečio Partizan da zaigra onako kako se dogovorio u svlačionici. Čvrsta odbrana i sjajna igra Dantea Egzuma spolja i Matijasa lesora unutra omogućile su crno-belima da se odvoje.

Foto: Twitter/@PartizanBC

Tim Željka Obradovića je nastavio sa agresivnom odbranom zbog čega je u jednom momentu čak imao +8, ali je završnica crveno-belih na krilima Luke Vildoze omogućila da se na pauzu ode sa dva poena zaostatka.

U drugoj deonici je Partizan zaigrao još bolje i sigurnije, Naneli otvara trojkom ovu četvrtinu što su bili prvi poeni na obe strane.

Odlična odbrana Smailagića, koji povlači kontru nakon krađe i ubacuje svoje prve poene. Odlično drži Zvezda ofanzivni skok, sada iz druge šanse pogađa Filip Petrušev.

Do kraja prvog poluvremena crno-beli su uspeli da se se malo odvoje od večitog rivala i sa mirnijom prednošću od +8 odlaze na pauzu.

Izvanredno otvaranje je Crvena zvezda imala u trećoj deonici. Nakon jednog na prvi pogled izgubljenog napada, Vildoza je sjajno pronašao Luku Mitrovića za njegove prve poene.

U tim momentima domaćin je imao sjajnu seriju preko Dobrića, ali je sve presekao Dante Egzum pošto crno-beli par minuta nisu uspeli da pogode ništa.

I kada je izgledalo da šampion ABA lige može da okrene sve u svoju korist trojke Avramovića i Ledeja su ih ponovo udaljile od mogućeg preokreta pred poslednjih deset minuta.

Za razliku od treće na početku četvrte deonice videli smo dosta poena, koševi Smailagića i Ledeja, kao i dve trojke Ognjena Dobrića za egal utakmicu u finišu.

Odlična četvrtina Zeka Ledeja koji ubacio veći deo svojih poena upravo u ovom periodu, brzo je stigao odgovor Zvezde preko Vildoze i šuta za tri poena.

Na kraju je završnih par minuta mnogo bolje odigrao Partizan zbog čega je zasluženo ondeo pobedu.

Sva dešavanja sa utakmice pratite na našem lajv blogu:

ČETVRTA ČETVRTINA (78:79):

Otvara se ova deonica koševima Smailagića i Ledeja, da bi na drugoj strani trojkom odgovorio Dobrić. Opet koš Smailagića i nova trojka Ognjena Dobrića za +3 Partizana. Brzo je ispunila bonus Zvezda, tek je prošlo nešto više od tri minuta igre. Igra se bukvalno koš za koš ili odbrana za odbranu, niti Partizan uspeva ozbiljnije da se odlepi niti Zvezda da izjednači ili okrene rezultat. Odličnu partiju ima Zek Ledek koji ubacuje devet poena u ovoj deonici, na drugoj strani trojkom odgovara Vildoza. Penal završnica je pripala Partizanu koji je prvi put slavio na večitim derbijima ove sezone.

TREĆA ČETVRTINA (54:57):

Drugo poluvreme kreće košem Luke Mitrovića, nakon sjajne asistencije Luke Vildoze. Nastavlja se serija Zvezde, sada trojku pogađa Ognjen Dobrić. Odgovorio je Partizan na isti način, pošto je Dante Egzum trojkom presekao post crno-belih. Ipak, pogodak Vildoze za tri uz faul mnogo je značio u tim momentima crveno-belima. Ova izuzetno neefikasna četvrtina nam je donela paklenu borbu dve odbrane. Smailagić je nakon faula pogodio jedno slobodno bacanje. Trojke Avramovića i Ledeja ponovo su omogućile Partizanu da se malo odvoji pred poslednjih deset minuta.

DRUGA ČETVRTINA (37:45):

Uz zvuk sirene u prvom napadu druge deonice Džejms Naneli pogađa drugu trojku za Partizan. Odlična odbrana Smailagića, koji povlači kontru nakon krađe i ubacuje svoje prve poene. Odlično drži Zvezda ofanzivni skok, sada iz druge šanse pogađa Filip Petrušev. Sada crveno-beli mnogo bolje odgovoraju na igru Partizana, pre svega u odbrani. Egzum odgovara šutem za tri poena za +6 crno-belih. Koševima Nedovića i Bentila domaćin se spušta na poen zaostatka. Ovde smo videli i prve poene Kevina Pantera, preko koga se Partizan vraća na šest poena prednosti.  Greška Lesora u finišu druge deonice omogućila je Petruševu da približi Zvezdu.

PRVA ČETVRTINA (18:20):

Utakmica kreće trojkom Nemanje Nedovića posle prvog napada Crvene zvezde. Prve poene za Partizan postiže Dante Egzum nakon što je ukrao loptu Branku Laziću. Veoma brzo Vildoza cepa mrežicu za novu trojku crveno-belih. Pod obručem se odlično snalazi Matijas Lesor, koji leđima uspeva da izbori poziciju za svoj prvi koš. Nešto bolji odgovor crno-belih preko visokih igrača, pa se sada spuštaju na poen zaostatka, a potom stižu i do vođstva. Bolja igra Partizana u nastavku prve deonice, gde tim Željka Obradovića pre svega dobrom odbranom stiže do +5. U završnici četvrtine tehničku grešku je zaradio Duško Ivanović zbog toga što se žalio na suđenje. Do kraja su crno-beli uspeli da sačuvaju prednost.

BONUS VIDEO:

Sjajne vesti za Zvezdu, i to na dan derbija: Vraća se centar, ali neće igrati protiv Partizana!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar