Da li pravite OVU grešku u pripremi testa? Samo na jedan način ćete dobiti prave, domaće palačinke

Jedno pravilo određuje koliko jaja i brašna ide u smesu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: - / Digifoodstock / Profimedia

Mnoge domaćice pokušavaju sve i svašta kako bi dobile savršenu smesu za palačinke, dok se većini čini kako ne postoji ništa lakše od pripreme jedne od omiljenih poslastica.

Međutim, nije sve tako jednostavno kao što se čini, ali postoji caka pomoću koje će palačinke biti savršeno mekane i ukusne. Tajna je u količini i kvalitetu pojedinih sastojka.
Koliko jaja zapravo treba dodati u testo?

Mnogi misle da što više jaja stavite u smesu, to će ona biti ukusnija, izdašnija i bolja. Međutim, tu je najčešće i greška, zahvaljujući kojoj omiljena poslastica može postati žilava i tvrda poput gume. Dakle, ako stavite 3-4 jaja na 500 ml mleka, to je previše, a jedno jaje je opet premalo. Ipak, kako onda pogoditi meru? Idealna količina je 2 jaja na svakih 500 ml mleka. Upravo ovaj odnos obezbeđuje pripremu najlepših palačinki.

Foto: Shutterstock

Osim jaja, bitna stavka je i brašno, od kojeg takođe zavisi da li će palačinke biti mekane. Ukoliko koristite 2 jaja i 500 ml mleka, onda dodajte 300 g brašna. Obavezno ga prosejte, a poželjno je da to uradite nekoliko puta.

Takođe, još jedan dobar trik za mekane i još ukusnije palačinke, je dodati kockicu rastopljenog putera u smesu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar