25 miliona uloženo u domaću filmsku industriju: Srbija trenutno najbolji izbor za snimanje u Evropi

Britanska firma uložila novac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Britanski finansijer nezavisnih produkcija “Head Gear Films” pokreće finansijski fond u vrednosti od 25 miliona dolara za finansiranje projekata u Srbiji, a u partnerstvu s producentskom kućom “Balkanic Media” iz Beograda, članicom Srpske filmske asocijacije.

Nikad više superheroja: U sledeće dve godine 15 ostvarenja o Marvelovim junacima (VIDEO)

Ovaj ugovor, prema oceni osnivača kuće “Balkanic Media” Džonatana Ingliša, omogućava toj kući da svojim klijentima – producentima, studijima i TV mrežama, obezbedi paket opcija za finansiranje koje uključuju i finansiranje državnog povraćaja uloženog novca.

Na bazi tih podsticajnih mera, uvedenih 2016. godine, u Srbiji su već snimane dve sezone serije “Outpost” (Predstraža) i treća sezona CBS-ove serije “Seal Team” (Mornaričke foke).

Osnovci iz Srbije odabrali najbolji film: Dirnulo ih je ostvarenje o dečaku sa Daunovim sindromom

“Srbija se pozicionirala ne samo kao lokacija za snimanje, već i kao pouzdan partner u produciranju. Podsticajne državne mere, zajedno s veoma konkurentnim cenama produkcije, studijima svetskog standarada u PFI-ju i izuzetno stručne i iskusne ekipe koje rade na projektim – čine Srbiju trenutno najboljim izborom za snimanje u Evropi”, ističe Ingliš.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar