“Mislim da smo Novaku dužni izvinjenje”: Iz Australije stigla potvrda: To su bili “dvostruki aršini”

Đoković juri ka 10. tituli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP/Kelly Barnes

Posle skoro godinu dana od skandala koji se desio u Melburnu, Božića koji je Novak proveo u zatvoru, Đoković se vratio na najmanji kontinent i osvojio Junajted kup u Adelejdu.

Sada je na redu Australijan open, dobro poznat turnir na kome Nole juri ka 10. tituli, ukupno 22. u svojoj karijeri.

Prošlog januara svet je bio šokiran pristupom australijskih vlasti prema tada najboljem teniseru sveta. Kako Nole nije vakcinisan, prošle godine je dobio izuzeće da uđe u Australiju igra na prvom grend slemu, ali viza mu je odmah po sletanju poništena.

Oštri su bili australijski mediji tada prema srpskom teniseru, svaka naslovnica bila je posvećena srpskom asu koji je predstavljen kao glavna pretnja po javno zdravlje.

Međutim, godinu dana kasnije, Novak se vratio jači nego ikad. U Adelejdu je ponovo svima pokazao svoj šampionski mentalitet, a uoči početka Otvorenog prvenstva Australije iz tamošnjih medija stiže:

“Mislim da smo Novaku dužni izvinjenje”.

– Verujem da Đokoviću dugujemo izvinjenje. Decenijama od sada, verovatno se neće verovati u njegovu deportaciju, zajedno sa (pogrešnom, po mom mišljenju) odlukom Saveznog suda da ga izruči zbog potencijalne antivakserske kampanje – poručio je dr Rejčel Džeferson-Bjukenen za “Independent Australia”.

Dodao je da svi treba da budu veoma srećni jer je on ponovo tu.

– Verujem da smo srećni što vidimo teniskog velikana koji krasi naše australijske teniske turnire 2023. godine. Novak Đoković je tretiran drugačije od ostalih profesionalnih sportista u našoj sportskoj naciji – naveo je on i potvrdio da su u Australiji bili prisutni “dvostruki aršini” kada se radilo o vakcinaciji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar