Vole ga i stari i mladi, a zbog načina pripreme, đevrek ima specifičan UKUS

Brže se sprema nego što mislite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Teško da postoji osoba koja bi odbila ukusan hrskavi đevrek. I još ako je topao, savršen je za početak ili kraj dana uz, recimo, čašu jogurta ili mleka.

Njegov ukus je, zbog načina obrade, specifičan. Potrebno je prvo ga kuvati, a zatim i ispeći.

Napravite ga kod kuće:

Sastojci:

½ l vode
3 kašičice soli
2 dcl ulja
mali kvasac
1 kg brašna

Foto/Pixabay.com

Priprema:

Pomešajte sve sastojke i zamesite testo i pustite ga da naraste. Zatim ga još jednom premesite i oblikujte u đevreke, odnosno u kružni oblik i stavite ih da se kuvaju u ključaloj vodi, sve dok ne izbiju na površinu.

Poređajte ih na pleh, premažite jajetom i pospite susamom, a zatim ih pecite na 200 stepeni sve dok ne budu dobili boju.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

RAZMAZITE SEBE TOKOM VIKENDA: Čizburger makarone su nešto najukusnije što ćete probati

Ana Ivanović je oduševila pratioce kulinarskim umećem, a da li vidite Bastijana? (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar