Odvojite vreme samo za vas: Četiri načina da poboljšate intimne odnose s partnerom

Partneru recite sve ono što biste želeli da isprobate s njim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Ako ste razmišljate o tome da uvedete promene u vaš ljubavni i seksualni život, sada je pravo vreme za to.

Postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da budete intimniji s partnerom, ali i da obnovite strast koja je postojala na početku veze.

1. Oslobodite energiju svog tela

Energiju svog tela možete da oslobodite i ojačate na časovima joge ili pilatesa. Jednom kada ostvarite vezu sa sopstvenim telom, uvidećete koliko jače osećate povezanost sa telom svog partnera. Jedno istraživanje je pokazalo da su povezani, ali seksualno neaktivni ljudi skloni osećaju tuge i samokritičnosti. Zbog toga je bitno da povratite svoju seksualnu moć pronalaženjem novih načina da se osećate udobno u svom telu,

2. Aktivirajte dopamin novim aktivnostima

Stručnjaci kažu da su dopamin i druge hemikalija u mozgu direktno povezane sa fizičkom privlačnošću i romantičnom strašću, zbog čega bi ispajanje partnera kroz novu zajedničku aktivnost moglo da pomogne kod izazivanja uzbuđenja.

Foto: Shutterstock

Isprobajte neku aktivnost koja bi oboje mogla da vas oduševi ili uplaši, jednostavno, da izazove uzbuđenje.

3. Opustite se uz ljubavni film

Vikend je idealno vreme za oboje da se opustite i izdvojite vreme samo za vas dvoje. Pronađite film koji bi vas opustio i držao pažnju, udobno se smestite u toplini svog doma, pripremite hranu i uživajte u noći koja je samo vaša.

4. Razgovarajte sa partnerom tokom seksa

Razgovor tokom seksa može da podstakne bujicu hormona i seksualnih impulsa u vašem telu. Isto tako, tišina tokom seksa može da bude prilično neugodna. Podelite s partnerom sve svoje fantazije, pa čak i one koje trenutno niste spremni da ostvarite.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, zdravija.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar