OVO JE VAŽNO: 5 razloga zbog kojih bi trebalo da kupujete bjuti proizvode sa pumpicom

Higijena je na prvom mestu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Verujemo da mnogi od vas najviše vole kada prstima nanesu neku kremu ili gel na ruke ili lice, mada ste verovatno primetili da kozmetički saloni praktikuju pakovanja sa raspšivačem ili pumpicom.

Postoji 5 dobrih razloga zašto je to pametnija ideja:

1. Bakterije ne ulaze u njih

Zamislite da na kožu nanesete klasičnu kremu za lice. Šta ćete prvo uraditi? Tako je: stavićete prste u kutiju sa kremom. U tom trenutku se bakterije koje su bile u vašim rukama zadržavaju u vašem omiljenom proizvodu za lice (i množe). Naravno, kožu možete u potpunosti dezinfikovati ili koristiti posebnu lopaticu za kozmetiku. Ali, budimo iskreni: poneka žurba ili neodgovornost nam upropaste taj plan i prekšrimo ga. U nekom trenutku, umorni nakon radnog dana, umočimo prste u kremu, a proizvod sa pumpicom vam to neće dozvoliti.

Foto/Pixabay.com

2. Ne dobijaju kiseonik

U otvorenom obliku, rok upotrebe kozmetike ističe brže – to je činjenica. To je zbog interakcije sastojaka sa kiseonikom. “U vazduhu” mnoge komponente prestaju da budu aktivne ili brže oksiduju. Zato se mnogi proizvodi sa vitaminom C prave u kesicama za jednokratnu upotrebu, što sprečava da kiseonik uđe u pakovanje. Naravno, krema u klasičnoj kutiji neće loše proći u jednoj upotrebi, ali morate je držati otvorenom što je manje moguće.

Foto/Pixabay.com

3. Lakše je uštedeti sa njima

Pakovanja sa pumpicom u ovom smislu je obično “pametnije”. Kada se pritisnu, oni daju potrebnu porciju “od jednom”. Jednostavno, nanošenje debelog sloja kreme na lice nema smisla: koža „pojede“ onoliko kreme koliko joj treba, a višak će jednostavno ostati na površini lica.

4. Mogu se deliti sa vašom bliskom osobom

Da li vam je draže da kremu podelite sa sestrom? Tada je definitivno vredno napraviti izbor u korist kreme sa pumpicom. Usput, takvi proizvodi su prozračniji i sigurniji za putovanje: verovatnoća da se krema prosipa u koferu mnogo je manja u poređenju sa kremom u običnoj kutiji.

Foto/Pixabay.com

5. Imaju manje konzervansa

Kao što smo već rekli, kiseonik i bakterije praktično ne dospevaju u pumpu. To im omogućava da duže sačuvaju rok trajanja i početna svojstva, pa proizvođači obično dodaju manje konzervansa u takvu kozmetiku, što znači da je lakše naći kremu ili serum sa “čistom” kompozicijom. Usput, ovo se odnosi i na tonske temelje: dajemo plus šminkerima koji biraju kozmetiku za šminkanje sa pumpicama za posao.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

ODVIKAVATE SE OD ŠEĆERA? Ovako će vaše telo reagovati!

ZA JAČANJE ORGANIZMA I IMUNITETA: Domaći sirup od limuna kao spasIzvor: Objektiv.rs, Cosmopolitan.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar