Shorad bljuje vatru! Ovaj kineski UBICA DRONOVA naoružan je raketama i automatskim topom (FOTO+VIDEO)

Sistem je baziran na šasiji borbenog vozila (6x6)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Tokom aeromitinga u kineskom gradu Džuhaj prikazana je najnovija tehnologija, a već smo pisali o borbenim dronovima i projektu lovca 6. generacije (više OVDE pročitajte).

Na istom događaju, publika je upoznala protivvazdušni sistem SHORAD (Type 625E), koji su proizvele korporacije CSGC i Norinco. Njegov zadatak je uništavanja dronova i letelica na malim visinama (helikoptera, krstarećih raketa).

Dizajn sličan Gatlingu

Sistem je baziran na šasiji borbenog vozila (6×6), a opremljena je automatskim topom (kalibar 25mm), čiji dizajn podseća na višecevni Gatling.

Sa leve i desne strane vidljive su protivvazdušne rakete, najverovatnije tipa FB-10, koje proizvodi kineska kompanija ALIT.

Detalji o projektilima nisu poznati, ali znamo da FB serija ima maksimalan domet 10 kilometara i dejstvuje po ciljevima na visinama između 15 i 5.000 metara.

Značajna uloga na ratištu

Na pojedinim fotografijama Type 625E vidljiv je radar, čija je uloga detektovanje i praćenje neprijateljskih letelica, prenosi EurAsian Times.

U narednom prilogu, prikazani su SHORAD i druge borbene platforme, dok je uništavanje meta snimljeno infracrvenim kamera.

Analitičari smatraju da će dronovi i platforme slične SHORAD-u igrati značajnu ulogu u budućim sukobima, što se već može videti na primeru Ukrajine.

 

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar