Prištinski mediji NE KRIJU ISTINU! Borelj je jasno rekao: Kurti je kriv za sve!

Prištinski mediji priznali sve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:EPA-EFE VALDRIN XHEMAJPrintscreen/Ilustracija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otišao je rano jutros u Brisel gde je nastavio lavovsku borbu za Kosovo i Metohiju i Srbe koji žive u južnoj srpskoj pokrajini.

Nakon sastanaka koje je imao, Vučić se danas obratio kratko iz Brisela i otkrio kakva je atmosfera vladala, te da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti odbio svaku vrstu kompromisa.

Vučićeve reči potvrdio je nešto kasnije i visoki predstavik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU i posrednik u dijalogu između Beograda Žozep Borelj, a to su preneli i prištinski mediji, ne krijući istinu – da je, ipak, Kurti kriv za sve.

Jedan od najpopularnijih prištinskih portala “Gazeta Ekspres” preneo je obraćanje Borelja sa naslovom “Borelj proglasio Kosovo krivim, kaže da će obavestiti i zemlje EU”.

Foto:Printscreen

Naime, u svom obraćanju Borelj je istakao da je Vučić prihvatio predloge, dok je Kurti odbijao svaki kompromis i rešenje.

– Posle mnogo sati razgovora dve strane nisu danas došle do dogovora. Vučić je prihvatio predloge, Kurti nije, očekujem da takozvano Kosovo odmah suspenduje naredne faze zamene registarskih tablica, a da Beograd ne izdaje nove – rekao je Borelj i dodao:

– Informisaću svoje kolege u EU i međunarodne partnere o ponašanju strana u razgovorima i nedostatku poštovanja međunarodnih pravnih obaveza, što se posebno odnosi na (tzv.) Kosovo. To je posebno negativan politički signal – rekao je on.

Ovim su i prištinski mediji potvrdili da je želja za krvoprilećem i ratom jednostrana i da su nemiri, proterivanje i pogromi sve što želi Kurti.

Sudeći prema njegovim izjavama, ali i delima, kako ranijim tako i današnjim jasno je da Kurtiju mir nije prioritet, veća da priželjkuje sukobe i rat.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar