BITKA za Srbiju! Vučić iz Brisela: Nismo postigli dogovor, pred nama su besane noći i teški dani

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je rano jutros u Brisel gde nastavlja bobu za Kosovo i Metohiju i Srbe koji žive u južnoj srpskoj pokrajini.

Vučić se kratko obratio javnosti iz Brisela

– Sačekaćemo izjavu Visokog predstavnika EU Borelja. Iz meni nejasnih razloga nismo uspeli da postignemo apsolutno nikakav dogovor, srpska strana je bila potpuno konstruktivna i deset puta menjanje tekstove smo prihvatili, ali albanska strana nije želela da prihvati. Sve što želim sada da kažem, obratiću se našem narodu. Pred nama su besane noći teški dani. Poslušaćemo savete Visokog predstavnika. On je tražio da oni ne primenjuju kazne, da mi ne izdajemo nove tablice “KM”,  mi smo rekli da je to u redu a videćemo šta će da radi druga strana. Mislim da je danas jasno svima u svetu ko je želeo očuvanje mira i sugirnosti, a ko nije. Moraju da se poštuju dogovori koji su potpisani, a neki ne žele to i žele da se primenjuje nešto o čemu nije ni razgovarano. Ja ću se najverovatnije ili večeras ili sutra tokom dana obratiti građanima Srbije. Hoću narodu na KiM da kažem da ćemo biti uz njih i njihova država će biti uz njih. Hvala vam i srećan rad – rekao je u kratkom obraćanju iz Brisela Aleksandar Vučić.

Novi bilateralni sastanak zvaničnika EU sa delegacijom Prištine

Nakon višesatnog zajedničkog sastanka zvaničnika EU sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prišitnskih institucija Aljbinom Kurtijem, u toku je još jedan bilateralni sastanak predstavnika EU sa prištinskom delegacijom.

Vučić se oglasio iz Brisela

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u Briselu gde se bori za srpski narod na Kosovou i Metohiji, a u međuvremeni je objavio i fotografiju koju možete videti OVDE.

Pregovori u Briselu i dalje traju

Pregovori predstavnika EU, Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija i dalje traju. Kako se saznaje, niko pouzdano ne zna kada bi mogli da budu završeni.

Pregovori Vučića i Kurtija u Briselu ušli u četvrti sat

Pregovori predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih institucija u Prištini, Aljbina Kurtija, uz posredstvo predstavnika EU, Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka traju i dalje i ušli su u četvrti sat.

Foto: Printscreen/TANJUG

Razgovori i dalje traju – EU traži kompromis, Kurti odbija

Zajednički razgovor Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija sa evropskim predstavnicima Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom traju već duže od sat i po vremena i biće nastavljeni. Kako se saznaje, EU insistira da se postigne neka vrsta kompromisnog rešenja, ali, za sada Kurti odbija kompromis!

Nema dogovora

Rešenje koje je ponuđeno trebalo bi da derogira Briselski sporazum, što Srbija, kako kaže izvor medija, nije mogla da prihvati, više o tome u POSEBNOJ VESTI.

U toku zajednički sastanak zvaničnika EU, Vučića i Kurtija

Nakon odvojenih sastanaka, usledio je i zajednički sastanak evropskih zvaničnika Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem.

Počeo sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa visokim predstavnikom za spoljnu politiku Žozepom Boreljom i sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom počeo je u 9.00 sati u Briselu, rečeno je Tanjugu u Misiji Srbije pri EU.

Borelj je prethodno od osam sati imao odvojeni sastanak sa premijerom privremenih prišitnskih insitucija Aljbinom Kurtijem.

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine

Hitan sastanak u okviru dijaloga Beograda i Prištine održava se na poziv Borelja koji treba da ima odvojene sastanke sa premijerom prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem i sa predsednikom Vučićem, a zatim je predviđen zajednički susret.

Kako je ranije najavljeno iz Evropske službe za spoljne, Borelj odvojene razgvore sa predsednikom Vučićem i Kurtijem ima počev od osam časova.

Borelj uoči sastanka

Borelj je sinoć poručio da je potrebno prestati sa rešavanjem kriznih situacija i napredovati ka normalizaciji odnosa.

– Potrebna nam je deeskalacija situacije, da prestanemo da stalnim kriznim menadžmentom i počnemo da napredujemo ka normalizaciji odnosa – naveo je na Tviteru.

U fokusu hitnog sastanka biće pronalaženje izlaza iz aktuelne krize i izbegavanje bilo kakve dalje eskalacije i tenzija na terenu, sa akcentom na registarske tablice i povratak kosovskih Srba u kosovske institucije, saopšteno je ranije iz EEAS.

Kako je najavljeno, Borelj bi nakon zajedničkog sastanka, trebalo da se obrati novinarima.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar