Novi trend protiv nesanice: Šta je MEDITACIJA SNA i da li može da vam pomogne da lakše zaspite?

Dovoljno sna je neophodno za organizam

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Bilo da pred spavanje razmišljamo o beskonačnoj listi obaveza koja nas očekuje, planiramo sutrašnji dan, brinemo o problemima, san i te kako može da se poremeti. A kao što znamo, kvalitetan san (i dovoljno sati) neophodni su za pravilno funkcionisanje i tela i uma.

Stoga, ne čudi da se sve više ljudi okreće meditaciji sna, kao metodi koja se bori protiv nesanice. A evo o čemu se radi.

Ovo ne podrazumeva meditiranje tokom sna. Ova metod zapravo podrazumeva da koristimo benefite meditacije poput ublažavanja tenzije i stresa, kako bismo zaspali. Ova meditacija ublažava faktore nesanice, kao što su anksioznost, ubrzane misli, tenzija u mišićima…

Kako da meditirate?

Foto: Shutterstock

Na spavanje idite sat vremena pre uobičajene satnice. A tokom tog sata, meditirajte. Lezite, opustite telo i duboko dišite. Ne razmišljajte ni o čemu drugom, osim o disanju.

Savet je da isprobate tehniku 4-7-8 (duboko udišite na nos brojeći do četiri, držite daj 7 sekundi, pa izdišite na usta osam sekundi). Dok izdišete fokusirajte se na opuštanje svih mišića u telu. Počnite na mišićima glave, pa vizualizujte opuštanje svakog dela tela.

Meditacija generalno nema nikakvih nuspojava, te je može praktikovati svako.

Pogledajte video u kojem je prikazan detaljan vodič kako da sprovedete meditaciju sna:

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, lepotaizdravlje.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar