Nemojte ih ignorisati! Nova WhatsApp upozorenja za vlasnike Apple i Android telefona

Važno otkriće kompanije Kaspersky

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SOPA Images / ddp USA / Profimedia

Milioni WhatsApp korisnika upozoreni su da obrate pažnju, jer njihovi Apple i Android telefoni mogu ostati bez podrške, ili još gore biti na meti hakera.

Kompanija Kaspersky saopštava da se na internetu pojavila nezvanična verzija čet aplikacije – YoWahtsApp, dizajnirana da instalira malware Triada.

Prevare, krađe…

Ovaj maliciozni program omogućava sajber-kriminalcima da preuzmu kontrolu nad vašim WhatsApp nalogom i organizuju različite prevare, krađu podataka…

Podsećamo, WhatsApp modifikacije su vrlo popularne, jer nude opcije koje originalna aplikacija nema, ali predstavljaju i potencijalnu pretnju.

Najviše su ugroženi vlasnici Androida, pošto imaju mogućnost da instaliraju softver mimo Google Play prodavnice, što nije slučaj s Apple telefonima.

Ostaju bez podrške

Dakle, vlasnici Apple telefona ne brinu zbog Triade, ali moraju biti svesni promena koje stižu narednih dana.

Gigant iz Kupertina najavio je u maju da će prestati da pruža podršku uređajima koji nemaju iOS 12, ili noviji operativni sistem. To su loše vesti za korisnike modela iPhone 5 i iPhone 5c.

Ovi uređaji više nisu kompatibilni sa novijim softverom, što znači da neće moći da koriste ni WhatsApp, prenosi Express.

Kompanija uveliko obaveštava korisnike da se spreme za promene, pomoć pop-up poruka, a ažurirana je i zvanična WhatsApp stranica:

“U ovom trenutku, pružamo podršku i preporučujemo korišćenje sledećih uređaja: Androida sa OS 4.1 i novijim, iPhone sa iOS12 i novijim”.

 

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar