Seljake prestravila zmija “sa DVE GLAVE”, a onda je otkriveno nešto BIZARNO: Slučaj je završio na sudu

Sud je naredio šumarima da odvedu zmiju na bezbednu lokaciju i da je tamo puste u divljinu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscren Youtube

„Dvoglava“ zmija je u sredu izašla pred sud u Indiji, kako bi se obezbedila njena “bezbednost” nakon što su je uhvatili meštani jednog sela u saveznoj državi Bihar.

Nesvakidašnja scena desila se kada je seljake šokiralo to što je gmizavac naizgled imao dve glave, što se ispostavilo pogrešnim. Naime, u pitanju je jako retka ugrožena vrsta koja, kao odbrambeni mehanizam, podiže rep i stavlja ga preko glave, kao “kapuljaču”. Zbog šara na repu izgleda kao da ima dve glave, što zbunjuje predatore.

Zmija je “izašla” pred sudiju u kavezu, u kojem je izgledala “normalno”. Sud je naredio šumarima da odvedu zmiju na bezbednu lokaciju i da je tamo puste u divljinu.

– Rečeno mi je da je zmija u stanju da podigne rep kao kapuljaču i da je stoga opisana kao dvoglava. Znao sam da je to retka rasa. Zato sam zamolio volontera Mukeša Pasvana da donese zmiju u moj sud radi naredbe za njeno očuvanje – kazao je sudija Satiš Čandra, prenosi Times Now News.

Šumarska služba je navela da omanja zmija nije opasna, niti agresivna i da samo lovi insekte i pacove. Oni su, međutim, dodali da je popularna meta krivolovaca zbog velike potražnje u zemljama poput Kine, gde se njeno meso konzumira zbog navodnih afrodizijačkih svojstava.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, Times now news

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar