Novi PRITISCI na Vučića da uvede sankcije Rusiji! Borko Stefanović: Tražićemo u Skupštini da se to usvoji

Zaključak predloga tražiće da Srbija uskladi svoju politiku sa politikom EU, rekao je Stefanović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Twitter

Pritisci na predsednika Srbije Aleksandra Vučića da uvede sankcije Ruskoj Federaciji se nastavljaju, a sada ti pritisci stižu iz naše zemlje! Potpredsednik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović rekao je da će tražiti u Spoljnopolitičkom odboru Skupštine da se usvoji Zaključak o uvođenju sankcija Rusiji.

– Ono što nameravam kao predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine i potpredsednik Skupštine ispred opozicije, ja ću svakako ne da pokrenem debatu, nego ćemo predložiti odgovarajući zaključak Skupštinskog odbora koji će biti prenet i na plenarnu sednicu. Zaključak će da traži da se Srbija uskladi svoju politiku sa politikom EU, kao zemlja kandidat koja formalno-pravno ne mora to da čini dok ne uđe u članstvo, ali sve druge zemlje Istočne Evrope koje su se priključivale EU sa statusom kandidata su uskladile svoju politik. To se pre svega odnosi na restriktivne mere, odnosno sankcije prema Ruskoj Federaciji. O obimu, paketu tih sankcija se može razgovarati. Podnošenje tog predloga, papira koji nameravam da uradim kad se Vlada formira će biti prilika da sve stranke kažu svoj stav, da kažu argumente za i protiv uvođenja sankcija Rusiji – kazao je Stefanović i dodao:

– Mi ćemo to predložiti u formi usaglašavanja. Ljudi treba da znaju da oni koji vam predlažu i govore kako mi ne treba da se pridružimo, kako možemo sami, možemo biti van tih tokova, oni ugrožavaju vašu budućnost – naveo je on.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar