Pozdravili se, pa izvadio PIŠTOLJ i sasuo 3 metka u Arkana: Jedna stvar i dalje MISTERIJA

Ubijen je u svojoj 48. godini

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/STRINGER

Ubistvo komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana desilo se 15. januara dan 2000. godine u tadašnjem “Interkontinentalu”. Ražnatović je bio i političar, osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva. Ubijen je u svojoj 48. godini.

Ova vest odjeknula je kao bomba u svim srpskim i svetskim medijima. Ražnatović je bio i političar, osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva. Ubijen je u svojoj 48. godini.

Bio je u društvu Milenka Mandića Mande (44) i Dragana Garića (47), telohranitelja, koji su takođe ubijeni, ali i bivšeg direktora Komercijalne banke Ljubomira Mihajlovića. Za ubistvo je osuđen bivši policajac Dobrosav Gavrić. Zbog tog ubistva osuđen je u Srbiji na 35 godina. Uhapšen je 2012. u Južnoafričkoj Republici. Suđeno je i saučesnicima Milanu Đuričiću i Draganu Nikoliću koji su dobili po 30 godina.

Još se ne zna ko je nalogodavac likvidacije. Ispred hotela su tog dana oko 17 časova stala dva automobila. Iz jednog su izašli Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, odranije poznati policiji. Iz drugog vozila izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić.

Pegla je ostao na parkingu, dok su preostala trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. Arkan je sa društvom sedeo u holu. Nekoliko minuta posle 17 sati, prišli su im Đuričić i Nikolić. Pozdravili su se, Gavrić je seo u drugi separe, nekoliko metara iza leđa Arkanu. Minut kasnije, Gavrić je ustao od stola. Ispod kaputa je izvadio pištolj “CZ 99″. Tri metka ispalio je Arkanu u potiljak.

Arkan i njegovi prijatelji su ostali da leže ulokvi krvi. Nekadašnji predsednik Fudbalskog kluba “Obilić”, predsednik Stranke srpskog jedinstva i jedan od najbogatijih jugoslovena pogođen je sa tri hica u glavu. Jedan metak mu je prošao kroz levo oko. Ražnatović je u bolnicu dovezen gotovo klinički mrtav.

Na pod hola u “Interkontinentalu” padale su čaure, čaše, šolje i flaše, a gosti su zalegli na pod sklanjajući se od rafalne paljbe. Policija je na lice mesta došla brzo, ali ne i hitna pomoć. Arkan je neslužbenim vozilom prebačen u Urgentni centar. Tamo je i zvanično proglašen mrtvim.

Dobrosav Gavrić je 2006. godine pobegao iz Srbije. Uhapšen je krajem 2011. u Južnoafričkoj Republici, ali ne po poternici Srbije. Gavrić je u Africi nastavio da se bavi kriminalom, pa je uhapšen kao vozač afričkog kralja podzemlja Sirila Bika, koji je ubijen u martu 2011. Gavrićev identitet, međutim, nije odmah otkriven (policiji se predstavio kao Saša Kovačević) i on je najpre pušten iz pritvora. Ubrzo je ponovo uhapšen zbog posedovanja kokaina i tada je utvrđeno da se radi o Arkanovom ubici. I dalje se nalazi u zatvoru u Africi.

Milan Đuričić Miki sa njim je pobegao iz zemlje dan uoči izricanja presude za Arkanovo ubistvo. Ali se u nju vratio tek da mu bude večna kuća. Ubijen je 24. aprila 2018. u Johanesburgu. Kremiran je i sahranjen u Loznici pre dve i po godine. Treći počinilac Dragan Nikolić služi kaznu u požarevačkoj Zabeli.

BONUS VIDEO:Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar