Vučić tokom govora u UN istakao: Srbija žrtva hibridnog rata dela međunarodne zajednice (VIDEO)

Prema njegovim trečima, Beograd ovaj proces vodi u veoma kompleksnim okolnostim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Govoreći na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da region Balkana ne može da podnese još jedan sukob.

Prema njegovim trečima, “Beograd ovaj proces vodi u veoma kompleksnim okolnostima u kojima je prisutan hibridni rat i prljava kampanja u delu međunarodne javnosti protiv naše zemlje na različitim poljima.”

– Dovoljno je da vas samo podsetim na citate i navode svetskih medija da će Srbija napasti svoje susede i da predstavlja pretnju po regionalnu stabilnost. Naravno, to se nikada nije dogodilo, i to je bila samo jedna u nizu brojnih laži protiv Republike Srbije. Srbija je okarakterisana kao potencijalni faktor destabilizacije u regionu, samo zato da ne bi govorila istinu – da princip nepovredivosti granica mora podjednako da važi za sve – istakao je Vučić.

On je naglasio da je “Srbija bila i biće faktor stabilnosti u celom regionu.”

– Srbija, uprkos mnogim neistinama i falsifikatima, podržava Dejtonski mirovni sporazum. Teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i integritet Republike Srpske unutar Bosne i Hercegovine. I zato što je smatrala da politika sankcija koje su danas uvedene protiv Ruske Federacije nikome ne može doneti dobre rezultate – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar