Španija sprečila senzaciju: “Crvena furija” ubacila Finskoj 100 poena za plasman u polufinale EP! (VIDEO)

Velika drama i neizvesnost je viđena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Twitter

Košarkaši Španije su savladali Finsku u četvrtfinalu Evropskog prvenstva rezultatom 100:90.

Viđena je velika drama i neizvesnost, ali je “crvena furija” uspela da preokrene utakmicu i reši pitanje pobednika u svoju korist.

Finci su bolje započeli susret, pošto su nakon prve četvrtine imali prednost od čak 11 poena (30:19). Ovaj period igre je svakako obeležio Jantunen, koji je trojkom sa svoje polovine u poslednjoj sekundi oduševio publiku na tribinama.

Nisu stali Finci u drugoj deonici, čak su stigli i do najveće prednosti od 15 poena, ali je već tu viđeno ono što ćemo gledati u drugom poluvremenu. Opustili su se Skandinavcii u poslednjih nekoliko minuta i dopustili protivniku da se približi na jednocifreni zaostatak pred pauzu (52:43).

A onda je Španija u trećoj četvrtini demonstrirala silu. Vili Ernangomes je briljirao na parketu, te je on najzaslužniji što je njegova ekipa stigla do neverovatnog preokreta (73:65).

Nisu se predavali Finci, opet su prišli na dva zaostatka, ali je tada nominalni domaćin pokazao da je kvalitetniji u ovom trenutku, odbije je nalet skandinavske selekcije, a tačku na ovaj meč stavio je Rudi Fernandez svojom trojkom za 95:84 na minut i po pre kraja.

Vili Ernangomez je večeras ”brojao” do 27 poena, Huančo Ernangomez ga je pratio sa 15, a u drugom poluvremenu su se raspucali i Brizuela sa 15, Rudi Fernandez sa 11 i Lorenco Braun sa 10 poena i 10 asistencija.

Kod Finaca Lauri Markanen 28 poena i 11 skokova, Jantunen je upisao 18, a Madsen 13 poena.

Španija će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Nemačka – Grčak.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar