“Deco, neka vas anđeli čuvaju”: Sutra sahrana četvorice nastradalih Užičana, građani PLAČU pred umrlicama

Mnogo komentara žalosti i molitve čuju se tiho širom Užica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

U tihom, utučenom Užicu, danas na dan žalosti povodom pogibije četvorice mladića u saobraćajnoj nesreći, najveće gužve su ispred panoa sa umrlicama.

Nikola, Stefan, Uroš i Vladimir… Stari od 19 do 27 godina… Drugovi… Uzorni i vredni momci… Juče su zajedno otišli u smrt, danas na slikama, pred kojima se klanjaju, krste i plaču Užičani, poslednji put jedan do drugoga.

Sam prizor ljudi koji se okupljaju ispred tabli sa umrlicama, žale nesrećne momke i plaču za njima bez obzira da li su ih ili ne poznavali, nagoni suze na oči. Kamoli tek kad priđeš i vidiš lica nesrećnika i njihove godine. Lepi, nasmejani, rumeni kao jabuke.

– Tuge moje, pa kud u pet ujutru…

-Bože, je li moralo ovako…

-Teško njihovim roditeljima, braći, sestrama…

-Deco moja, neka vas anđeli čuvaju…

I još mnogi komentari žalosti i molitve čuju se tiho širom Užica kojim je juče jutrom, po saznanju da su četvorica momaka poginula na magistrali prema Zlatiboru, zavladala bol i neverica, a koje je jutros osvanulo pod zastavama na pola koplja. Sad da u Užice dođe neko sa strane neupućen da se juče dogodila tragedija strašnih razmera, da ne vidi umrlice mladim ljudima, ne primeti spuštene zastave i da je muzika svuda utišana, u vazduhu bi osetio žalost.

Vladimir Milošević (27) – profesionalni kamiondžija koji je radio u Sloveniji. Stevan Džavović (21) – uzorni vozač u jednoj užičkoj pekari. Uroš Drčelić (21) – neumorni radnik u fabrici nameštaja. Nikola Daničić (19) – taze svršeni srednjoškolac koji je pomagao ocu u njegovoj firmi. A pre svega svi odreda sinovi i braća, vredni mladići iz čestitih porodica.

U nedelju rano ujutra, posle noćnog provoda u kafićima i diskoteci, zatim i doručka, seli su u Miloševićev džip i krenuli u pravcu Zlatibora. Tek par minuta kasnije velika brzina ih je odvela u smrt.

Kod kamenoloma Surduk, na tri kilometra od Užica, džip je preko srednje prešao u levu kolovoznu traku i udario u betonsku ogradu, toliko silno da se nekoliko odbojnika prevrnulo, a nekoliko pomerilo. Vozilo je zatim nastavilo da se kreće levom stranom preko ivičnjaka, kačeći zaštitnu čeličnu žicu preko stena pored puta. Posle 30-40 metara džip je naglo skrenuo u desnu traku i udario u bankinu, zatim se i prevrnuo.

Kad je stigla pomoć Milošević, Džavović i Daničić već su bili mrtvi. Nada da će makar Drčelić, koga su vatrogasci izvukli živog iz olupine, biti spasen utihnula je nešto kasnije kada je iz užičke bolnice javljeno da je urpkos svim naporima lekara podlegao povredama.

Sva četvorica biće sahranjena sutra – Vladimir, Stefan i Nikola na Sarića Osoju, Uroš na groblju Dovarje gde će biti pokopan u grobnicu babe i dede koji su pre 20 godina poginuli u saobraćajnoj nesreći – 3. septembra, na sto metara od mesta gde je on juče stradao.

Vladimir je iza sebe ostavio roditelje i sestru sa kojom je proveo poslednju noć u svom životu. Stefana nikada neće prežaliti otac, majka, brat, mnogi drugi. Za Nikolom od juče crninu nose brat, sestra, roditelji, familija… Majka, otac, brat, sestra, sestrići, devojka, sutra će se oprostiti od Uroša.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar