Crno i teget apsolutno mogu da se kombinuju: Šest MITOVA o oblačenju i modi u koje i dalje verujete

Odavno su prevaziđeni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Čini se da danas svako sebi daje za pravo da bude modni kritičar i stilista.

Među ljudima kruže različita mišljenja o tome koje boje smeju da se kombinuju, kakad nakit sme da se nosi, šta je prikladno za posao, koji dezeni proširuju a koji sužavaju struk…

Istina je da se danas u svetu mode više od svega ceni individualizam. Vaša odeća treba da vam pristaje, a udobnost treba da vam je na prvom mestu. To, naravno, ne znači d atrenerku možete da nosite uvek i svuda, već da slobodno birate elegantne komade odgovarajuće veličine koje ćete moći da kombinujete i nosite u različitim prilikama.

Neka od navedenih praivla su možda ranije važila i bila diktirana od strane stručnjaka, ali danas su svakako prevaziđena.

Horizontalne pruge vas čine debljim, a vertikalne višim i mršavijim

U ovaj mit mnogi veruju, a istina je da sje u pitanju samo vizuelni faktor koji uvek možete da proverite prilikom kupovine gardeobe. Bolje bi bilod a razmislite o tome koje pruge vam zapravo odgovaraju – šire ili uže. Koji god da je komad u pitanju, generalno gledano, uže pruge mogu da deluju lepše i odmerenije, jer često izgledaju skladnije.

Foto: Shutterstock

Zlato i srebro ne smeju da se kombinuju

Jednom kada isprobate, videćete koliko ovaj mit nema nikakve veze sa istinom. Kombinovanje zlata i srebra je apsolutno u redu. Uzmite u obzir samo to da li se vama lično dopada.

Belo nije prikladno za svako godišnje doba

Ukoliko izuzmemo funkcionalnost, odnosno nefunkcionalnost belih pantalona i obuće u toku kišnih jesenjih dana, ne postoji drugi razlog da belu odeću ne nosite u toku svih godišnjih doba. U toku toplih letnjih meseci, ona je svakako “must have” i češće ćete je viđati na ulicama.

Tašna i cipele moraju da se slažu

Ova kombinacija može da izgleda lepo, ali daleko od toga da je neophodna. S jedne strane, kombinovanjem ova dva komada ćete izgledati svedeno i uredno, ali ako nosite cipele i torbu različitih boja, izgledaćete odvažno i šik.

Foto: Shutterstock

Plitke pantalone su ponovo u modi

Istina je da su se, od mnogih omražene, plitke pantalone vratile u modu, ali daleko od toga da treba da izbacite iz ormara sve duboke modele. Neophodno je, kako smo napisali na početku, da se u odeći koju nosite osećate udobno i komotno, a činjenica je da plitke pantalone to ne omogućavaju svima. Plitke ili duboke, uske ili šire – izbor je apsolutno na vama.

Crno i teget nikako ne idu zajedno

Određene kombinacije boja, upravo poput crne i teget, imaju veoma lošu reputaciju. Istina je da ovakva kombinacija, zapravo, može da izgleda veoma otmeno, tkao da možete slobodno da je nosite. Upotpunite kombinaciju nekim detaljem zamljanih tonova i izgledaćete daleko bolje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, wannabemagazin.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar